lauantai 30. maaliskuuta 2013

Chicken, plums, soy - Kanaa, luumut, soija


As we having vegetarian guests for Easter lunch on Sunday, it was time for chicken today. I found organic chicken in shop. Not broiler, that poor creature, which lives only five weeks and will taste like cardboard or flour on a plate. I cut it to pieces for this dish. 

Meille on tulossa kasvissyöjä pääsiäislounaalle sunnuntaina, joten lauantaina oli kanan vuoro. Löysin kaupasta kokonaisen luomukanan. En siis broileria, tuota onnetonta eläintä, joka elää elämänsä viidessä viikossa ja lautasella maistuu lähinnä pahville tai jauholle. Leikkasin linnun paloiksi tätä ateriaa varten. 

I managed to find you a recipe again. HFW writes that chilli and ginger are desirable but optional to this dish. I used both them and of course garlic. Only thing I didn't have was coriander. I simply forgot to buy it.

Löysin netistä taas reseptin teille, englanniksi tietenkin. HFW kirjoittaa, että chili ja inkivääri ovat suositeltavia, mutta valinnaisia tähän ruokaan. Käytin niitä molempia ja tietysti myös valkosipulia. Ainut, mitä jäi käyttämättä oli korianteri, jota unohdin ostaa. 

After adding chilli, ginger and garlic into the oven, lovely scents filled the house and my husband came downstairs sniffing hungrily. I cooked noodles to serve with them. As this was organic chicken, it had good taste. Plums were both tangy and sweet, chilli gave good kick here and there. I had been out breaking the ice from our gateway so this was warming dinner after it. Delicious!

Chilin, inkiväärin ja valkosipulin lisäyksen jälkeen taloon levisi ihana tuoksu ja mieheni tuli alakertaan nuuskien nälkäisenä. Tarjosin nuudeleita tämän aterian lisäkkeenä. Koska lautasella oli luomukanaa, siinä oli hyvä maku. Luumut olivat sekä kirpeitä että makeita, chili antoi potkua siellä täällä. Olin ollut hakkaamassa petkeleellä jäitä pihasta, joten tämä oli mukavan lämmittävä ateria sen jälkeen. Herkullista!

2 kommenttia: