sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Another 2-in-1 - Toisen kerran kaksi yhdessä

We had friends over to cook again and we made these two dishes to table.

Meillä oli ystäviä taas kokkailemassa ja teimme nämä kaksi ruokaa pöytään. 



Cabbage, avocado, lentils - Kaali, avocado, linssit

This is simple and tasty salad. It's amazing how much flavour gives a garlic clove, bay leaf and parsley to lentils. We didn't find puy lentils, we just used green lentils for this salad.

Again I'm able to link you to recipe. Try this one, it was delicious.

Tämä on helppo ja maistuva salaatti. On yllättävää, kuinka paljon makua antaa valkosipulin kynsi, laakerinlehti ja persilja linsseille. Me emme löytäneet kaupasta puy -linssejä, käytimme vihreitä linssejä tähän salaattiin.

Voin taas linkittää teille englanninkielisen reseptin. Kokeilkaa, se on herkullista.



Fish, onion, olives - Kala, sipulit, oliivit

For main dish we had fish with onions and olives. Hugh Fearnley-Whittingstall suggests mackerel, gurnard or red mullet for this dish. Mackerel is found at fishmongers but we used whitefish caught from local Lake Vesijärvi. 

Pääruoaksi meillä oli kalaa sipulien ja oliivien kera. Hugh Fearnley-Whittingstall ehdottaa käytettäväksi makrillia, kurnusimppua tai mulloa. Makrillia saisi kalatiskeiltä, mutta me käytimme Vesijärvestä kalastettua siikaa. 

Cook some chopped onions in olive oil with bay leaf and thyme. Let them sweat for a while. Add roughly chopped black olives and some white wine to frying pan and cook until wine has evaporated. Push onions to sides and put fish fillets in the middle. Cook fish about 4-5 minutes per side.

Kypsennä muutamaa viipaloitua sipulia paistinpannulla oliiviöljyssä. Laita mausteeksi laakerinlehti ja hieman timjamia. Anna kuullottua hetkinen. Lisää pilkotut oliivit ja loraus valkoviiniä pannulle ja anna nesteen haihtua. Siirrä sipulit pannun reunoille ja aseta kalafileet keskelle. Anna kypsyä 4-5 minuuttia   molemmin puolin.

It was suggested to serve fish with couscous or potatoes, we used spelt pearls. I couldn't believe how lovely the olives tasted as they've infused flavour from onions. Yummy!

Kirjassa ehdotettiin kala tarjottavaksi couscousin tai perunoiden kanssa, mutta me keitimme spelttihelmiä. En ollut uskoa kuinka hyville oliivit maistuivat, kun ne olivat imeneet makua sipuleista. Namia!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti