sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Duck, blackberries, greens - Ankka, karhunvatut, vihreää


On Easter Sunday we had roasted peppers with halloumi cheese for dinner,  but that's another story and not from this book. That recipe, in Finnish, you'll find here, in my cousin's blog. Today it was time for poultry. I found frozen duck in shop and decided to use it to this dish. To be honest, I haven't cooked duck before. I've been eating it in Chinese restaurants though.

Pääsiäissunnuntaina meillä syötiin paahdettuja paprikoita halloumijuuston kera, mutta se on toinen tarina, eikä tästä kirjasta. Sen reseptin löydät täältä, serkkuni blogista. Tänään oli siipikarjan vuoro. Löysin kaupasta pakastetun ankan kaupasta ja päätin käyttää sen tähän reseptiin. Totta puhuen en ole valmistanut ankkaa aiemmin. Olen toki syönyt sitä kiinalaisissa ravintoloissa. 

Blackberries were frozen too, they've been growing in our garden, behind the dining room window. I found a recipe for you from River Cottage website. I didn't find pak choi or soi chum in shops, so I used romaine lettuce. 

Karhunvatut olivat myös pakasteesta, ne ovat kasvaneet ruokahuoneen ikkunan takana puutarhassamme. Löysin reseptin River Cottagen nettisivuilta. En löytänyt pak choita kaupasta, joten ostin romaine-salaattia.

Preparing didn't take much time, duck was in the oven for three and half hours altogether. Then meat was tender as it could be. I saved excess fat for roast potatoes. Garlic and chilli for sauce were from our own garden, I'm so happy to use home grown veg. I hadn't red currant jelly nor crab apple jelly, so I used teaspoonful of honey to sweeten the sauce. It worked well too. 

Alkuvalmistelut eivät vieneet paljon aikaa, ankka oli uunissa yhteensä 3,5 tuntia. Sitten liha oli suorastaan ylikypsää ja ihanan pehmeää. Säästin ylimääräisen rasvan toiseen kertaan uuniperunoita varten. Valkosipuli ja chili olivat oman puutarhan tuotantoa, olen iloinen voidessani käyttää oman maan kasviksia. Minulle ei ollut sen enempää punaherukka- kuin villiomenahyytelöä, joten makeutin kastiketta teelusikallisella hunajaa. Se toimi hyvin.

I served this dish with whole grain noodles. It was lovely mix of flavours. Delicious, again! I will definately cook duck again. I just hope to find fresh duck somewhere. Then the skin would be more crispier than this one was. 

Tarjosin tämän aterian täysjyvänuudelien kera. Se oli ihana sekoitus makuja.  Herkullista, taas kerran! Tulen varmasti valmistamaan ankkaa uudelleen. Toivon kyllä, että onnistuisin löytämään tuoretta ankkaa jostain. Nahka olisi paljon rapeampaa kuin tämän pakastelun linnun nahka.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti