torstai 14. maaliskuuta 2013

Smoked fish, spinach, béchamel - Savukala, pinaatti, maitokastike


This dish goes to category comfort food. Oops! That what Hugh says about this too. He suggest smoked pollack or haddock but we can't get them here in Finland unless do smoking ourselves. And this time of year our smoker is well beneath the snow. There was lovely pollack fillets in shop though. 

Tämä ateria kuuluu luokkaan lohturuuat. Oho! Samaa sanoo Hugh kirjassaan. Hän ehdottaa tähän savustettua turskaa tai koljaa, mutta niitä emme täällä Suomessa taida saada, ellemme itse savusta. Ja tähän aikaan vuodesta meidän savustusvälineet ovat hyvin piiloutuneet lumeen. Kalatiskillä oli kyllä erinomaisen näköistä turskafilettä.

Again I'm able to link you to recipe. I used smoked white fish and spinach from freezer. I also topped it with poached egg. Ever so warming and comforting dinner. I will cook this again after snow has melted and smoker is available. Hopefully I find pollack fillets then in shop.

Voin taas linkittää teidän englanninkieliseen reseptiin. Käytin savusiikaa ja pinaatti oli pakastettua. Lisäsin annokseen uppomunan, kuten Hugh kirjassaan ehdottaa. Lämmittävä ja lohduttava ateria. Tätä teen uudelleen, kunhan on savustusvälineet tulleet lumen alta esiin ja löydän kalakaupasta turskaa.

1 kommentti:

  1. What a tasty looking meal - I love a poached egg with fish, particularly the yolk!

    VastaaPoista