sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Liver, onion, mash - Maksaa, sipulia, muusia


These three things has been on my plate many times before I even knew about the book. So simple dish that you don't need a recipe, you just need to remember just two basic things.

Nämä kolme ovat olleet lautasellani monta kertaa ennenkuin edes olin kuullut kirjasta. Niin helppo ateria, et tarvitse reseptiä, sinun tulee vain muistaa kaksi  perusasiaa.

Start with onions. They need to keep sizzling gently for an hour. Then they're nicely cooked and sweet. Season with salt & pepper. This is the first thing to remember. Make mash as you've learned to do it. Use floury potatoes, here in Finland i.e. Pito,Van Gogh or Rosamunda.

Aloita sipuleista. Niiden täytyy hautua tunnin verran hiljalleen. Sitten ne ovat kypsiä ja makeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tämä on ensimmäinen muistettava asia. Tee muusi kuten olet oppinut tekemään. Käytä jauhoisia perunoita, meillä Suomessa esim. Pito, Van Gogh, Rosamunda.

While onions and spuds are cooking slice prepared, very fresh liver. Season some flour with sage (fresh or dried), salt and pepper. Roll each slice of liver in flour.

Sillä välin kun sipulit ja perunat kypsyvät, viipaloi valmisteltu hyvin tuore maksa. Mausta pari lusikallista jauhoja salvialla (tuoreella tai kuivatulla), suolalla ja pippurilla. Pyöritä jokainen maksaviipale jauhoissa.

When onions and mash are ready, heat up frying very hot. Cook liver slices max 1 minute a side, no more. This is the second thing to remember. Don't overcook liver. Serve liver with mash and onions. Delicious!

Kun sipulit ja muusi ovat valmiit, kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista maksaviipaleita maksimissaan minuutti per puoli. Tämä on se toinen asia, mikä tulee muistaa. Älä kypsennä maksaa liikaa. Tarjoa muusin ja sipulin kanssa. Herkullista!

1 kommentti:

  1. My husband would love this - he loves liver, but I won't cook it for him!

    VastaaPoista