perjantai 22. maaliskuuta 2013

Smoked fish, leek, potato - Savukala, purjo, peruna


This is one of HFW's versions of Scottish fish soup, Cullen skink. It's originally from town called Cullen in Moray which is on NE coast of Scotland. Cullen skink is soup made of smoked haddock, potatoes and onios. There's lots of versions of this soup and it's everyday dish in Scotland. 

Tämä on yksi HFW:n versioista skottilaisesta kalakeitosta nimeltään Cullen skink. Keitto on kotoisin Cullen -nimisestä kaupungista Morayn alueelta, joka on koillis-Skotlannissa. Cullen skink -keitto tehdään savustetusta koljasta, perunasta ja sipulista. Keitosta on useita versioita ja se on yleinen arkiruoka Skotlannissa.

I didn't find smoked haddock from fishmongers so I bought smoked halibut instead. It's cooked and ready to eat so I started with preparing leeks. After careful washing I sliced them and cooked them in saucepan with couple of spoonfuls of butter. I stirred them once in while for about 10 minutes. Then I poured about a pint of vegetable stock to saucepan and added peeled and cubed potatoes into saucepan. 

En löytänyt kalakauppiaalta savustettua koljaa, joten päädyin ostamaan savupallasta. Se on kypsää ja valmista syötäväksi, joten aloitin purjojen käsittelyllä. Huolellisen pesun jälkeen viipaloin ne. Sulatin kattilassa pari lusikallista voita ja lisäsin purjosuikaleet kattilaan. Ne saivat hautua kymmenisen minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Lisäsin kattilaan sitten noin 6 dl kasvilientä ja pieniksi kuutioidut kuoritut perunat. 

After spuds have been boiling for 10 minutes I added 4 spoonfuls of cream to soup and fish in flakes. Heated it up to boiling point, then added some pepper. I didn't need any salt as fish and veg stock were salty enough. I served it with chopped parsley on top and ate it with piece of rye bread. 

Kun perunat olivat kiehuneet 10 minuuttia, lisäsin ½ dl kuohukermaa ja pienityn savupallaksen. Kuumensin kiehumispisteeseen ja lisäsin hieman pippuria. Suolaa keitto ei tarvinnut, koska kala ja kasvisliemi oli riittävän suolaista. Tarjosin keiton persiljasilpun kera ja söimme sen jälkiuunileivän kanssa.

This dish I'm going to cook again. I haven't cooked fish soup with smoked fish before. I gave soup lots of flavour. I didn't even miss dill, which I normally used with fish soup. Warming and comforting soup, we loved it.

Tätä keittoa tulen tekemään uudelleen. En ole tehnyt kalakeittoa savukalasta aikaisemmin. Savukala antaa keitolle runsaasti makua. En edes kaivannut tilliä, jota normaalisti aina käytän kalakeiton kanssa. Lämmittävää lohturuokaa, me tykkäsimme tosi paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti