maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ice cream, fudge, nuts - Jäätelö, fudge, pähkinät


Yesterday we had my cousin Miina and her family for visit. I served this  simple and delicious dish as a dessert. Vanilla ice cream with vanilla&chocolate fudge and mixed nuts: almond flakes and chopped pecans. Mmmm!

Eilen kävi serkkuni Miina perheensä kera kylässä. Tarjosin tätä helppoa ja herkullista jälkiruokaa. Vaniljajäätelöä, vanilja-suklaafudgea ja pähkinäsekoitusta: mantelilastuja sekä pilkottuja pekaanipähkinöitä. Namia!

I didn't find vanilla fudge in shop so I ended up making slight change to this recipe. Two fifths of chopped fudge were mashed into softened vanilla ice cream. Put it back to freezer to wait until you've roasted nuts and made warm sauce out rest of chopped fudge and 1,5 tablespoonfuls of full milk. 

En löytänyt kaupasta vaniljafudgea, joten päädyin tekemään pienen muutoksen reseptiin. 2/5 pieneksi hakatusta fudgesta sekoitetaan pehmentyneeseen vaniljajäätelöön. Jäätelö laitetaan takaisin pakastimeen siksi aikaa kunnes olet paahtanut pähkinät ja tehnyt lopusta fudgesta lämpöisen kastikkeen laittamalla kattilaan 1,5 rkl täysmaitoa ja loppuosa fudgesta.

Be careful not to burn the nuts and don't let sauce boil. Stir it until fudge is melted. Put couple of scoops of ice cream to a serving bowl and pour some warm sauce over it. Add nuts and some grated chocolate on top and serve straight away. You don't need chocolate if you use plain vanilla fudge.

Ole varovainen, äläkä polta pähkinöitä ja keitä kastiketta. Sekoittele kastikettam, kunnes fudge on sulanut. Laita pari kauhallista jäätelöä annosmaljaan ja kaada hieman kastiketta päälle. Ripottele pähkinät ja tässä tapauksessa myös suklaarouhetta. Et tarvitse suklaata, jos löydät vaniljafudgea.

Thank you Miina for pic! Kiitos Miinalle kuvasta!

3 kommenttia:

  1. Kiitos herkuista ja ole hyvä vaan kuvasta! Näyttää mun koneella paljon pimeämmälle, kuin sun koneella. Mutta herkulliselta kuitenkin, ja sellaistahan se olikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Herkullista se kyllä todella oli.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista