keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Eggs, toast, anchovy - Munat, paahtoleipä, sardelli


If you need something salty and fast, this is it. It takes just few minutes to prepare. Different issue is that where you find anchovy here in Finland. In September I made beetroot salad with fish we call anchovy here in Finland.   It was fine with that dish and I think it could have been in this one. 

It's habit here in Finland to translate recipes like that even it's different fish altogether. Anchovy's scientific name is Engraulis engrasicolus. Fish we call "anjovis" here in Finland is Sprattus sprattus. We find them tinned with brine and spices.

Jos haluat jotain suolaista ja pikaisesti, se on tässä. Tämän valmistaminen kestää vain hetken. Toinen juttu on sitten se, että mistä löydät sardelleja. Syksyllä tein oikoen punajuurisalaatin anjoviksesta, siitä mitä meillä saa purkissa. Tuohon salaattiin se sopi ja varmasti sopisi tähän paahtoleivänkin päälle. 

Suomessa on tapana oikoa reseptien käännöksissä ja kääntää anchovy anjovikseksi. Se on kuitenkin aivan eri kala eli sardelli, jonka tieteellinen nimi on Engraulis engrasicolus. Meille tuttu anjovis on sokerisuolattua ja maustettua kilohailia, tieteelliseltä nimeltään Sprattus sprattus.

Well, there was lot of text before I got to tell you what you need for this dish.  You need 2 eggs, few anchovy fillets and big slice of bread per eater. You need one garlic glove too, if you like it. Put eggs to hot water and cook them as you like. I like my yolks runny, so I cook them about 4 minutes. Meanwhile toast the bread and mash the fish on plate. 

Siinä olikin paljon tekstiä, ennen kuin pääsin itse asiaan eli siihen, mitä tähän annokseen tarvitset. Kaksi munaa, muutama sardellifile ja iso siivu leipää syöjää kohden. Myös halkaistu valkosipulin kynsi, siis jos pidät valkosipulista. Pistä munat kiehuvaan veteen ja keitä ne sellaisiksi kuin haluat. Minä pidän siitä, että keltuainen on juoksevaa, joten keitän niitä noin neljä minuuttia. Munien kiehuessa paahda leipä ja muussaa sardellifileet lautasella.

Rub garlic on toast, drip some anchovy oil on toast and spread mashed fish on top. Cut toast into fingers. When eggs are done, open up an egg and dip toast into your egg. Delicious!

Hiero valkosipulin kynttä paahtoleivälle, valuta hieman sardelliöljyä leivälle ja levitä muussattua kalaa leivälle. Leikka paahtoleivät sormiksi. Kun munat ovat valmiit, avaa muna ja kasta keltuaiseen. Herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti