tiistai 23. heinäkuuta 2013

Strawberries, meringue, cream - Mansikoita, marenkia, kermaa


I had my cousin coming for a visit today. She loves my Brita tart very much but this time I wanted to serve her something else. This has been on my to-do list since strawberries got ripe. 

Serkkuni oli tulossa käymään tänään. Hänen mielestään tekemäni Brita-torttu on parasta. Nyt päätin tarjota hänelle kuitenkin jotain muuta. Tämä on ollut tehtävien listalla siitä saakka, kun mansikat kypsyivät. 

I went to garden to pick strawberries and found out that season is over. I didn't have enough them so picked some raspberries too. You need some 250g of berries. Hull and halve them and add 2 tbsp of sugar to the bowl with them. Leave them to wait.

Menin puutarhaan poimimaan mansikoita ja totesin, että kausi on ohi. En löytänyt niitä tarpeeksi, joten poimin joukkoon hieman vattuja. Tarvitset noin 250g marjoja. Perkaa ja puolita ne ja lisää 2 rkl sokeria kulhoon marjojen sekaan. Jätä odottamaan.

Oil baking parchment lightly. Put it onto baking tray. Preheat oven 200C. Whisk 5 egg whites to stiff peaks. Add sugar spoonful at time until you've added 275g. Whisk until glossy and thick. Spoon meringue evenly on baking tray. Put the tray into the oven and bake for 8 minutes. Lower the temperature to 160C and bake 15 minutes more until it's crisp.

Öljyä leivinpaperi kevyesti. Pane se uunipellille odottamaan. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa 5 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan kunnes olet lisännyt kaiken 275 g. Vatkaa kunnes kiiltävää ja paksua. Lusikoi marenki tasaisesti leivinpaperin päälle. Pane pelti uuniin ja paista 8 minuuttia. Laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes pinta on rapeaa.

Take it out of oven and turn over onto another piece of baking parchment. Leave to cool while you make filling. In his recipe Hugh uses 400ml of double cream. I used half of it with 150g of creme fraiche (I didn't have plain yoghurt in fridge). Scrape seeds of half a vanilla pod into cream. Whip it until soft peaks, add creme fraiche and whip a little more. Spread mixture onto meringue and scatter berries on top. Roll using baking parchment to help. Wrap tightly and put to fridge to cool.

Ota marenki uunista ja kumoa se toiselle leivinpaperin palalle. Jätä jäähtymään siksi aikaa, kun teet täytteen. Reseptissään Hugh käyttää 4 dl kuohukermaa. Minä käytin puolet siitä eli 2 dl ja 150 g ranskankermaa (jääkaapissa ei ollut luonnonjukurttia). Laita puolikkaan vaniljatangon siemenet kermaan sekaan ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja vatkaa vielä hetki. Levitä täyte marenkin päälle ja ripottele marjat päällimmäiseksi. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Paketoi ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Cut to thick slices and serve with some fresh berries on top. This bit I forgot as my cousin was busy. I think 200ml of cream was enough, I glad I didn't whip more. This was so yummy! I will certainly do again. Perhaps with raspberries and red currants...

Leikkaa paksut siivut rullasta ja tarjoile tuoreiden marjojen kera. Tämän unohdin, koska serkullani oli kiire. Olen sitä mieltä, että 2 dl kermaa oli riittävästi, onneksi en vatkannut sitä enempää. Tämä oli herkullista! Ihan varmasti teen tätä toistekin. Ehkäpä vadelmista ja punaherukoista...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti