keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

New potatoes, herbs, olive oil - Uudet perunat, yrttejä, oliiviöljyä


We Finns cook and serve new potatoes with dill. I decided to use Nordic herb combo to this dish. Same herbs that are used to season butter sauce served with new potatoes. In his book Hugh suggests herbs like chives and thyme, parsley, chives and chevril, mint and basil.

Me suomalaiset keitämme ja tarjoilemme uudet perunat tillin kera. Päätin käyttää tähän ruokaan pohjoismaista yrttisekoitusta, jota usein käytetään uusien perunoiden kanssa tarjottavan voikastikkeet maustamiseen. Kirjassaan Hugh ehdottaa seuraavia yrttisekoituksia: ruohosipuli ja timjami, persilja, ruohosipuli ja maustekirveli tai minttu ja basilika.

Scrub 1 kilo of new potatoes, roughly the same size and boil them in salted water for 10 - 15 minutes until soft, getting broken. Pour away the water and let them steam for a while. Add 3 tbsp of good quality olive oil, a knob of butter and season with salt & pepper. Cover with lid and shake well to bash the potatoes. You don't want to end up with mashed potatoes, just broken. 

Harjaa kilo suunnilleen samankokoisia perunoita puhtaaksi ja keitä niitä suolatussa vedessä noin 10 - 15 minuuttia, kunnes pehmenevät ja alkavat rikkoutua. Kaada vesi pois, anna nesteen höyrytä pois hetki. Lisää 3 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä, nokare voita ja mausta suolalla & pippurilla. Laita kansi päälle ja ravistele perunoita, jotta ne hajoavat. Tarkoitus ei ole tehdä muussia, vaan hajottaa perunat.

The herbs I used were chives, dill and parsley. I chopped generous handful of each and scattered them over the potatoes. Another good shake and they are ready to serve. Yummy!

Yrtit, joita käytin olivat ruohosipuli, tilli ja persilja. Hakkasin reilun kourallisen kutakin, sekoitin ja ripottelin perunoiden päälle. Vielä kunnon ravistus ja erilainen annos uusia perunoita on valmiina tarjottavaksi. Hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti