tiistai 9. heinäkuuta 2013

Strawberries, cream, shortbread - Mansikat, kerma, muroleipä


Our goddaughter and her Mum were coming over with short notice. What shall I serve them on sunny Sunday evening? Is there an answer in the book? Yes there was and everything was found in house or garden.

Kummityttömme ja hänen äitinsä olivat tulossa käymään lyhyellä varoitusajalla. Mitä tarjoaisin heille aurinkoisena sunnuntai-iltana? Löytyisikö kirjasta vastaus? Löytyi ja kaikki tarvittava löytyi kotoa tai puutarhasta.

First out and pick some strawberries, then clean and quarter them to the bowl with tablespoonful of sugar. Leave for an hour. I didn't have shortbread ready but it'll take just short while to make. And homemade is always tastier than bought. You can use bought shortbread if you like, it makes this dish even quicker to make.

Ensin pihalle poimimaan mansikoita, sitten perkaus ja pilkkominen. Laita mansikat kulhoon ja lisää joukkoon ruokalusikallinen sokeria. Sekoita ja jätä peitettynä odottamaan tarvetta. Minulla ei ollut muroleipiä valmiina, mutta leipominen ei kauan kestä. Kotitekoinen on aina paremman makuista kuin teollisesti valmistettu. Voit toki käyttää kaupasta hankittua ja niin tämän herkun valmistus on entistä nopeampaa.

Preheat oven to 175C. To make shortbread beat together 100 g butter and 50 g sugar. Add 100 g wheat flour and 50 g corn or rice flour and mix to crumbly dough. Make a ball and put it onto baking sheet and pat down to round disk about 1 cm high. Bake for 20 minutes or until light golden. Let it cool down. I was in hurry so I got cooler out of freezer and placed shortbread top of it. 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota 100 g voita ja 50 g sokeria. Lisää 100 g vehnäjauhoja ja 50 g maissi- tai riisijauhoja ja sekoita murumaiseksi taikinaksi. Tee taikinasta pallo, laita se leivinpaperin päälle ja paina litteäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi pellillä. Paista 20 minuuttia tai kunnes vaalean ruskea. Anna jäähtyä kunnolla. Minulla oli kiire, joten otin pakastimesta litteän kylmäpakkauksen ja asetin muroleivän sen päälle.

Take a vanilla pod and scrape seeds with sharp knife. Add to bowl where's 2-d desilitres of double cream and couple of tablespoonfuls of icing sugar. Whip cream until thick but not too hard.

Avaa vaniljatanko ja irrota siemenet terävällä veitsellä. Lisää ne kulhoon, jossa on 2-3 desiä kuohu/vispikermaa ja pari ruokalusikallista tomusokeria. Vatkaa kunnes paksua, mutta älä vatkaa liian kovaksi vaahdoksi.

Break shortbread to pieces and add to glass or dessert bowl. Then spoon some whipped cream on and couple of spoonfuls of strawberries. Finish with spoonful of cream and piece of shortbread on top. Serve.

Pilko muroleipä paloiksi ja laita niitä lasiin tai jälkiruokakulhoon. Lusikoi kermavaahtoa päälle ja pari lusikallista mansikoita. Viimeistele lusikallisella kermaa ja palalla muroleipää. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti