sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Peaches, praline, cream - Persikat, nougat, kerma


I found large peaches from market the other day. They were under-ripe but that doesn't matter as these are baked in the oven before serving. 

Löysin isoja persikoita kaupasta eräänä päivänä. Ne olivat vielä hieman raakoja, mutta se ei haitannut. Nämä paistetaan uunissa ennen tarjoilua.

Make praline first. Oil piece of baking parchment. Put 100 g sugar to saucepan and heat it up carefully stirring sugar around once while until melted. Cook until it's golden in colour and take away from heat. Put it to cool water to stop cooking. Add 50 g nut of your choice (I used pecan nuts) and stir. Pour mixture onto oiled baking parchment and leave to cool.

Tee nougat ensin. Öljyä pala leivinpaperia. Pane 100 g sokeria kattilaan ja lämmitä varovaisesti sekoittaen sokeria aina välillä, kunnes se on sulanut. Keitä kunnes se on kullanväristä. Ota pois levyltä ja pane kattila kylmään veteen hetkeksi, jotta se lakkaa kiehumasta. Lisää joukkoon 50 g haluamiasi pähkinöitä (käytin pekaanipähkinää) ja sekoita. Kaada seos öljytyn paperin päälle ja jätä jäähtymään.

Preheat oven to 200C. Cut the peaches half, take the stones away and place them onto oven dish. Add knob on butter on top on each half and sprinkle some brown sugar over them. Put dish to the oven for 30 minutes until peaches are soft and getting some colour. Take out and let cool for a while.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Puolita persikat, ota kivet pois ja laita uunivuokaan. Laita nokare voita jokaisen puolikkaan päälle ja ripottele ruokosokeria päällimmäiseksi. Pane vuoka uuniin puoleksi tunniksi, kunnes persikat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Ota uunista ja jätä jäähtymään hetkeksi. 

While peaches are baking whip 200 ml double cream to soft peaks. Break cooled and hardened praline into small pieces. Place two halves on each plate, sprinkle lot of praline on top and add dollop of whipped cream on side. Serve straight away.

Sillä välin kun persikat ovat uunissa, vatkaa 2 dl kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi. Murskaa jäähtynyt ja kovettunut nougat pieniksi paloiksi. Laita kullekin lautasella kaksi persikan puolikasta, runsaasti nougaata ja lusikallinen kermavaahtoa. Tarjoa heti.


1 kommentti:

  1. Peaches and praline sounds a delicious combination - what a lovely dessert

    VastaaPoista