sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Chicken, rocket, redcurrants - Kanaa, rucolaa, punaherukoita


I was picking redcurrants in our garden yesterday and remembered that there's a recipe in the book with redcurrants. I was right, there's one and it needs to be cooked before all berries are picked. 

Olin eilen poimimassa punaherukoita pihassamme ja muistelin, että kirjassa olisi resepti, johon tarvitaan punaherukoita. Olin oikeassa, siellä oli yksi resepti ja sehän täytyy kokata ennen kuin kaikki marjat on poimittu.

I had to go and get some rocket as I haven't been able to grow it myself. Someone eats it before I get chance to harvest and I have given up. We had in-laws coming for a visit with short notice so I made an exception and bought roasted chicken. Quick summer lunch was on menu.

Joudun ostamaan rucolan, koska en onnistu sitä itse kasvattamaan. Joku syö sen aina ennen kuin pääsen satoa korjaamaan ja olen luovuttanut. Sukulaisia oli tulossa visiitille lyhyellä varoitusajalla, joten tein poikkeuksen ja ostin paistetun broilerin. Nopea kesälounas oli listalla.

Make salad dressing first using recipe from this dish. Put rocket leaves to bowl and add half of dressing to it. Toss around and leave for a while. Meanwhile cut or strip about 300 g cooked chicken to bite size pieces and crush 100 g redcurrants a bit.

Tee salaatinkastike ensin, käytä reseptiä täältä. Laita rucolalehdet isoon kulhoon ja kaada puolet kastikkeesta sen päälle. Pyörittele sekaisin ja jätä odottamaan kunnes saat muut ainesosat valmisteltua. Leikkaa tai revi 300 g kypsää kanaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Murskaa hieman 100 g punaherukoita.

Divide rocket onto 4 plates, scatter chicken and redcurrants on top. Trickle over rest of salad dressing and season with salt & pepper. Serve with bread or new potatoes.

Jaa rucola neljälle lautaselle, ripottele kananpalat ja punaherukat päälle. Valuta loppu salaatinkastikkeesta päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa leivän tai uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti