keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Brandade, tomatoes, toast - Brandade, tomaatit, paahtoleipä


Brandade is originated to Southern France made with salted cod and olive oil. It's winter food they say. Hugh uses smoked cod to his recipe to make preparation quicker. Smoked cod is something we don't get from fishmongers here in Finland. My smoking gear is beneath the snow during the winter so I had to this dish in summer. I bought a fillet of cod and smoked it myself. Tomatoes need some 3 hours in the oven. 

Brandade on kotoisin etelä-Ranskasta, se tehdään suolatusta turskasta ja oliiviöljystä ja tarjoillaan leivän tai perunan kanssa. Se on kuulemma talviruokaa. Meillä Suomessa ei ole kalakauppiaalta saatavilla savustettua turskaa, jota Hugh käyttää reseptissään sanoen sen nopeuttavan valmistusta. Ostin siis palan turskaa ja savustin sen itse. Savustus täytyy tehdä kesällä, koska talven aikana savustustarpeeni ovat lumen alla. Siispä meillä tämä oli kesäruokaa. Tomaatit kuivahtavat uunissa kolme tuntia.

I found you the recipe from Guardian Life&Style section. I didn't use hand blender for fish, I just used fork. Potatoes I pushed through a ricer. I used Leibomo Limbbu's bread for this as I haven't been baking bread during summer. 

Löysin reseptin Guardianin Life&Style -osastosta. En käyttänyt sauvasekoitinta kalan pienentämiseen, vain haarukkaa. Perunat painoin läpi perunapuristimen. Käytin Leibomo Limbun leipää, koska en ole kesän aikana leiponut itse.

I haven't had smoked cod for ages, it's so nice. But very expensive here in Lahti. I don't know if it would be cheaper by south coast. Any way, I think we have this again. Very tasty as smoked fish normally is.

En ole aikoihin syönyt savustettua turskaa, se on sitten hyvää. Mutta hyvin kallista, ainakin täällä Lahdessa. Onko halvempaa etelärannikolla, en tiedä. Mutta joka tapauksessa taidan tehdä tätä uudelleen. Niin maukasta, kuten savukala yleensäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti