maanantai 24. syyskuuta 2012

Tomato, mozzarella, basil - Tomaatti, mozzarella, basilika



I was making new lot of tomato sauce and went to see if basil was still alive in greenhouse. I found some, so I had to buy some more. Tomato sauce recipe you can find from earlier posting, there´s link to it. You need to boil it together if it´s too runny. This time I managed to make thick enough. Pesto is easy to make, but if you wan´t to cheat, go and buy some. I did it myself. Mozzarella was bought, it was Valio mozzarella. Made in Finland. Not proper buffalo´s milk cheese, I know.  

All this ended up to plate like colors of Italian flag. Served as a starter, here you are. It´s quick to make if you´ve made tomato sauce and pesto earlier. Some salt and pepper from mill to finish and few drops of good olive oil. That´s all.

Tein uutta satsia tomaattikastiketta ja menin kasvihuoneeseen katsomaan olisiko basilika vielä elossa. Oli siellä vielä vähän, joten joudun ostamaan lisää saadakseni satsin kotitekoista pestoa. Reseptin tomaattikastikeeseen löydät aiemmasta kirjoituksestani, tai siis linkin englanninkieliseen ohjeeseen. Tomaattikastiketta täytyy keittää kokoon, jos se on liian ohutta. Pesto on helppo tehdä itse, mutta jos haluat huijata, osta sitä. Mozzarella oli Valion mozzarellaa. Tehty Suomessa. Ei aitoa buffalonmaitojuustoa, tiedän. 

Tämä kaikki päätyi lautasella Italian lipun väreissä. Tarjoillaan alkuruokana, olkaa hyvät. Annokset on nopea tehdä, jos teet tomaattikastikeen ja peston etukäteen. Hieman suolaa ja pippuria myllystä. Muutama tippa hyvää oliiviöljyä ja se on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti