maanantai 10. syyskuuta 2012

Bilberries, yoghurt, lemon curd - Mustikat, jukurtti, lemon curd



We don´t eat just goodies here. It´s just that I had time to make lemon curd today. If you don´t have time to make your own go and get good quality lemon curd. I´ve seen Mrs Bridges and Mackays products in supermarkets. 
I used organic lemons and eggs. 

Ei meillä pelkästään herkkuja syödä. Sattui vain olemaan aikaa tehdä itse lemon curd (esim. sitruunatahna suomeksi). Jos sinulla ei ole aikaa tai halua tehdä sitä itse, kaupoista löytyy esim. Mrs Bridges tai Mackays -tuotteitta. Käytin luomusitruunoita ja -munia tähän. Parhaan lemon curdin saat tekemällä itse.


I don´t like yoghurt but I decided to try it here. I used organic, plain yoghurt. Instead of blueberries I used bilberries we picked in July. Here in Finland we have so called everyman´s right to go and pick berries from forests. This year we got generous crop of them. 


En pidä jukurtista, mutta päätin yrittää sitä. Ostin maustamatonta luomujukurttia. Käytin itse poimittuja mustikoita reseptissä olleiden pensasmustikoiden sijasta. Meillä täällä Suomessa on ilo nauttia jokamiehen oikeuksista ja kerätä satoa metsistä. Tämä oli hyvä mustikkavuosi.


What it was like? I managed to eat it putting much more bilberries to bowl. My husband liked it very much. Next time I´m using soft fat-free quark which I use lot with berries :)

Miltä se maistui? Sain syötyä jukurtin lisäämällä runsaasti mustikoita annokseeni. Mieheni tykkäsi tästä tosi paljon. Ensi kerralla käytän rasvatonta pehmeää rahkaa tähänkin, kuten muutenkin marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti