perjantai 28. syyskuuta 2012

Pasta, courgette, mozzarella - Pasta, kesäkurpitsa, mozzarella


It was time use last courgettes from kitchen garden. On very wet Friday it was need for comfort food and I chose this pasta dish from Hugh´s book. It´s like improved version of macaroni & cheese. I think this would suit for kids too.

Oli aika käyttää viimeiset kesäkurpitsat kasvimaalta. Tänä erittäin sateisena perjantaina oli tarpeen saada jotain lohturuokaa, joten valitsin tämän Hugh´n kirjasta. Se on paranneltu versio makaronista juustolla. Uskoisin tämän sopivan myös lapsille. 

I used full corn pasta, last courgettes, garlic and couple of balls of mozzarella and some Parmesan. I sliced courgettes with cheese slicer which is handy tool for slicing. Courgettes were cooked until nearly soft. Meanwhile pasta was cooked, left bit more than al dente. Mix veg and pasta, add mozzarella. Scoop everything to oven dish and sprinkle some grated Parmesan on top. Cook in the oven about 20 mins. 

Käytin kokojyväpastaa, viimeiset kesäkurpitsat, valkosipulia ja pari palloa mozzarella ja vähän parmesaania. Kesäkurpitsat viipaloin juustohöylällä, joka on erittäin hyödyllinen väline viipalointiin. Viipaleet haudutin lähes kypsiksi. Samaan aikaan pasta kiehui, se jätetään hieman kovaksi. Sekoita kasvikset ja pasta ja lisää mozzarella. Lusikoi seos uunivuokaan ja ripottele päälle parmesaania. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Altogether this took about a hour to make. Result was gentle but tasty meal, true comfort food. Bit different to traditional macaroni & cheese.

Kaiken kaikkiaan valmistus kesti noin tunnin. Tulos oli lempeä mutta maistuva ateria, todellista lohturuokaa. Hieman erilainen makaronilaatikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti