lauantai 8. syyskuuta 2012

Blackberries, apple, cream - Karhunvatut, omena, kermaWe have blackberries growing in our own garden and again this year we´ve enjoyed very generous crop of them.

We don´t have cooking apples in our garden so I chose Jaspi to this dish. It is crisp Finnish variety. 

As it´s Indian summer coming, they say, I decided to try Hugh´s granita. I added link to recipe.

Meidän puutarhassa kasvaa karhunvattuja ja tänäkin vuonna saamme siitä runsaan sadon.

Meillä on pihassa kolme omenapuuta ja valitsin tähän Jaspin, joka on niistä rapein lajike.

Säätiedoissa lupasivat intiaanikesää, joten päätin kokeilla tätä tätä Hugh´n jälkiruokareseptiä. Granitalle ei taida olla suomenkielistä sanaa, joten en edes yritä keksiä itse sellaista. Tässä linkki englanninkieliseen reseptiin.

After cooking blackberries and apples I sieved fruit to remove the seeds. Being member of Martat I saved seeds and leftover fruit for some tasty spelt porridge. But that´s another story.

Keitettyäni karhunvatut ja omenat siivilöin ne ja käytin jäljelle jääneen hedelmäsoseen spelttipuuroon, mutta se on toinen tarina. Martat ovat tarkan talouden ihmisiä ja minä olen yksi niistä.

Now you might wonder where´s the cream? No, I haven´t forgotten it.

Nyt varmaan ihmettelette missä kerma on? En ole unohtanut sitä.

Here it is: granita topped with fresh blackberries and cream. My husband and our guests had it like this and I ate it without cream. We all agreed that it was delicious. Very seasonal.

Tässä se on: granita koristeltuna tuoreilla karhunvatuilla ja lorauksella kermaa. Kerman voisi vatkata, koska meillä Suomessa ei ole samanlaista kuohukermaa kuin Englannissa, se on paljon paksumpaa. Mieheni ja vieraamme nauttivat tämän kerman kera, minä ilman. Olimme kaikki sitä mieltä, että tämä on herkullista ja ajankohtaista.Ps. On day I published this it was far from Indian summer. Hail storm with temperature dropping down to 6 C. Brr!
Ps. Julkaisupäivänä oltiin kaukana intiaanikesästä. Raekuuron jälkeen lämpötila putosi 6 asteeseen. Hrr!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti