keskiviikko 28. elokuuta 2013

Corn-on-the-cobs, butter, nuts - Maissintähkät, voita, pähkinöitä


Once again we managed to grow sweetcorn in our kitchen garden. This year cobs are bigger than ever. They are totally different from those ones bought as it takes about 5 minutes from garden into pan. You can taste the difference.

Onnistuimme taas kerran kasvattamaan sokerimaissia kasvimaallamme. Tänä vuonna tähkät olivat suurempia kuin koskaan. Ne ovat jotain ihan muuta kuin maissit, joita ostetaan kaupasta. Vain viitisen minuuttia kasvimaalta kattilaan. Voit maistaa eron.

Get 2-3 corn-on-the-cobs and prepare them while heating up large pan of salted water. Put cobs into water and boil about 10 minutes. Or less if the cobs are just picked. 

Ota 2-3 maissintähkää ja kuori ne sillä välin kun iso kattilallinen kuumaa vettä lämpiää. Lisää veteen suola ja maissintähkät kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia tai vähemmän, jos tähkät ovat vastapoimittuja.

Meanwhile heat small frying pan. Add 3 tbsp flaked almonds and 1 tsp dried chilli flakes. Toast them gently for couple of minutes and leave to cool. After cooling bash them using pestle and mortar. I added some pepper as I left cumin out. Hugh uses also cumin seeds in this recipe but cumin is something I don't eat. I was forced to eat crips bread with cumin as young child and I wasn't able to do it. It's nearly 50 yrs since and I'm still unable to swallow anything with cumin or caraway. So I cooking without them.

Maissintähkien kypsyessä lämmitä pieni paistinpannu. Paahda 3 rkl mantelilastuja ja 1 tl kuivattua chiliä pilkottuna. Ole varovainen, etteivät ne pala. Pari minuuttia riittää. Ota jäähtymään. Kun ovat jäähtyneet, laita mortteliin ja murskaa ne. Lisäsin mustapippuria, koska jätin kuminan pois. Hugh käyttää tässä reseptissä myös kuminan siemeniä, mutta se on jotain mitä en syö. Minut pakotettiin alle kouluikäisenä syömään kuminanäkkileipää, enkä pystynyt siihen. Siitä on melkein 50 vuotta, mutta en vieläkään pysty nielemään mitään kuminalla maustettua. Joten kokkaan ilman sitä. 

Add about 100g of butter onto hot frying pan and let butter melt. Thinly slice one garlic clove and cook for a minute. When cobs are cooked, drain them. Slice cobs into 3-4 cm rounds. Put them into warm bowl and pour butter on them. Sprinkle almonds on top and serve.

Laita noin 100 g voita kuumalle paistinpannulle ja anna sulaa. Viipaloi ohuen ohuiksi viipaleiksi yksi valkosipulin kynsi ja lisää voin joukkoon. Anna kypsyä vain minuutti. Ota pannu levyltä. Kun maissinjyvät ovat kypsyneet, valuta ne. Leikkaa jyvät 3-4 cm pätkiksi. Pane ne lämmitettyyn kulhoon ja kaada voisula päälle. Ripottele manteli päällimmäiseksi ja tarjoile. 

I must say this was best way ever to eat sweetcorn. They are totally sweet and garlicky butter with toasted, spiced almonds makes this unbelievably tasty!

Täytyy sanoa, että tämä on paras tapa syödä maissia. Siis tähän saakka ainakin. Monella tapaa sitä on syöty. Ne ovat aivan ihanan makeita ja valkosipulinen voi paahdettujen, maustettujen mantelien kera tekee tästä uskomattoman maukasta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti