sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tomatoes, egg, bread - Tomaatit, muna, leipää


I had planned this breakfast for today, Sunday Sep 1st. Rain had started at wee hours and morning was cold and damp. Cooked breakfast was excellent choice for the day.

Olin suunnitellut tätä aamiaista tähän päivään, syyskuun ensimmäiseen ja se muodostuikin sataiseksi, kylmähköksi ja kosteaksi. Sade oli alkanut pikkutunneilla ja lämmin aamiainen oli täydellinen valinta. 

It's high season for tomatoes from our greenhouse so this was again something I could use them. Preheat oven to 200C. Halve smaller tomatoes, cut bigger into wedges. Put them on oven dish and trickle some oil on top. Season with salt & pepper. Bake in the oven for 30 minutes until soft. 

Meillä on tällä hetkellä tomaattien huippusadon aika ja tähän sain taas käytettyä niitä. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita pienemmät tomaatit, leikkaa isommat lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan ja valuta päälle hieman öljyä sekä mausta suolalla & pippurilla. Pane uuniin puoleksi tunniksi, kunnes tomaatit pehmenevät. 

Cut or tear couple of days old bread to bite-size chucks. Take dish out of oven after 30 minutes, add bread chunks on top and bake for 10-15 minutes. Hugh tossed bread chunks first in oil but I didn't do it and they turned out fine. 

Leikkaa tai revi parin päivän vanha leipä suupaloiksi. Ota uunivuoka ulos puolen tunnin jälkeen ja lisää leipäpalat tomaattien päälle ja paista 10-15 minuuttia. Hugh ravistele ne pienessä öljymäärässä kulhossa ennen uuniin laittoa. Minä en tehnyt niin ja hyvää tuli ilman rasvan lisäystä.

When bread chunks are toasted take dish out of oven again, make 'holes' between tomatoes and bread and break eggs to each. Put dish back to oven for 5 minutes or so. Take out when egg whites are set, grind over some salt & pepper and serve straight away. 

Kun leipäpalat ovat paahtuneet, ota vuoka uunista ja tee tomaattien ja leipäpalojen väliin kolot ja riko kananmunat niihin. Pane vuoka takaisin uuniin noin viideksi minuutiksi. Ota pois uunista, kun valkuaiset ovat jähmettyneet, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti. 

Hugh suggest to add some mozzarella on top of tomatoes and bread same time eggs go in. If you're not vegetarian, you can fry couple of rashes of good quality bacon to each eater.

Hugh ehdottaa mozzarellan lisäystä tomaattien ja leivän päälle yhtä aikaa munien kanssa. Jos et ole kasvissyöjä, voit paistaa pari siivua hyvälaatuista pekonia jokaiselle syöjälle.


1 kommentti: