perjantai 9. marraskuuta 2012

Spinach, leek, béchamel - Pinaatti, purjo, valkokastike


There´s still New Zealand spinach in our kitchen garden, so it was time to make this lovely, comforting vegetarian dish. I like spinach a lot and I´ve been using in many ways. Some people say that New Zealand spinach is not spinach at all. It´s different plant but leaves are used like leaf spinach but has stronger taste.

Kasvimaalta löytyy vielä Uuden Seelannin pinaattia, joten oli aika tehdä tätä herkullista lohturuokaa, joka sopii myös kasvissyöjille. Pidän tosi paljon pinaatista ja olen käyttänyt sitä monin tavoin. Jotkut sanovat, että Uuden Seelannin pinaatti ei ole pinaattia ollenkaan. Se on eri kasvi, mutta lehtiä käytetään kuten lehtipinaatinkin. Uuden Seelannin pinaatin maku on voimakkaampi.

I rinsed spinach leaves well like halved leeks. Spinach went to saucepan to get wilted and chopped leeks went to frying pan with butter and olive oil mix. To béchamel milk was warmed up with bit of onion and bay leaf. 

Huuhdoin pinaatin lehdet huolellisesti kuten halkaistut purjotkin. Pinaatti meni kattilaan kiehahtamaan ja viipaloidut purjot paistinpannulle voi-öljyseokseen. Valkokastiketta varten kiehautin maitoa, jonne olin pannut palan sipulia ja laakerinlehden. 

After leeks have sweated properly I added flour to frying pan. Next went in warm milk (discharge onion & bay leaf). Let it cook for few minutes and add roughly chopped spinach in there. Heat through again. Season with salt and pepper. Before serving I added plus one as HFW suggests. Coarsely grated mature cheddar was stirred to veg. Served with rye bread.

Kun purjot olivat muhineet kunnolla lisäsin jauhot pannulle. Seuraavaksi meni sinne lämmin maito, josta oli poistettu sipuli ja laakerinlehti. Annetaan kiehua  hiljalleen muutama minuutti silloin tällöin sekoitellen. Pinaatti hakataan karkeaksi ja lisätään pannulle. Uudelleen lämmitys ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Ennen tarjoilua lisäsin yhden ainesosan kuten HFW ehdotti. Sekoitin karkeasti raastettua cheddaria joukkoon. Tarjoiltiin ruisleivän kera.



2 kommenttia:

  1. What a lovely selection of ingredients - so vibrant and colourful

    VastaaPoista
  2. Thanks. Also very warming dish. I need to make this during winter, good hearty meal.

    VastaaPoista