lauantai 3. marraskuuta 2012

Cauliflower, tomatoes, capers - Kukkakaali, tomaatti, kapris


There´s been a week break in my blog as I´ve been in London. This salad was made before we left. I used the very last of our own tomatoes to this salad. They finally got ripe and red inside. Cauliflower was from our garden too.

Blogissani on ollut viikon tauko, koska olin Lontoossa. Tämän salaatin tein ennen matkaamme. Käytin vihoviimeiset omat tomaatit, ne vihdoin kypsyivät ja punastuivat sisätiloissa. Kukkakaali oli myös omasta puutarhasta, viimeinen sekin.

Cauliflower was trimmed and chopped. It was boiled in salted water for just few minutes to keep it crisp. Tomatoes were chopped to small chunks and added to bowl with cauliflower. Capers were added with dressing made with olive oil and lemon juice. Leave to wait for an hour or so. Season with freshly grounded black pepper from mill.

Kukkakaali puhdistetaan ja irrotetaan pienet kukinnot. Keitetään suolatussa vedessä vain muutama minuutti, jotta kukkakaali jää rapeaksi. Tomaatit pilkotaan pieniksi paloiksi ja lisätään kulhoon kukkakaalin joukkoon. Kaprikset lisätään kera oliiviöljystä ja sitruunamehusta tehdyn kastikkeen kera. Jätetään vähintään tunniksi "hyvettymään". Maustetaan mustapippurilla.

Easy as can be. We had this with grilled pork cutlets. Very nice it was! I shall do this again next summer.

Helppoa kuin mikä. Söimme tämän grillattujen possunleikkeiden kanssa. Oli oikein hyvää. Tätä teen lisää ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti