maanantai 20. tammikuuta 2014

Salt beef, red cabbage, mash - Suolaliha, punakaali, muusi


I've never made salt beef before. This was the first time and won't be the last, so delicious it was! My cooked salt beef didn't look as good as in the book but taste was great. I found you the recipe of brine here. Meat has to be in brine for 4-5 days. 

En ole koskaan aiemmin suolannut naudanlihaa eli tehnyt suolalihaa itse. Nyt tein ensimmäistä, mutten viimeistä kertaa. Se oli herkullista! Keitetty suolaliha ei näyttänyt yhtä hyvältä kuin kirjassa, mutta maku oli mahtava. Löysin teille (englanninkielisen) suolausohjeen täältä. Lihan tulee olla liemessä 4-5 päivää.

Cook the beef in saucepan filled with water and add some black peppercorns, cloves, bay leaves and sprig of thyme. Let it cook about three hours until is shreddable. 

Keitä liha runsaassa vedessä. Lisää joukkoon muutama mustapippuri, neilikka, laakerinlehti ja timjaminoksa. Anna kiehua hiljalleen kolmisen tuntia, kunnes liha on ylikypsää.

Make mash like way you like. In his book HFW suggest Savoy cabbage but I didn't find any so I decided to cook some red cabbage instead. It needs bit longer to cook. I cut a red cabbage half then cut other half to segments and steamed them for about 8 minutes. Don't overcook. You need some bite. Add knob of butter. Season with salt and pepper. 

Tee perunamuusi haluamallasi tavalla. Kirjassaan HFW suosittelee savoijinkaalia tähän annokseen, mutta en löytänyt sitä tällä kertaa. Päädyin punakaaliin. Se vaatii hieman pidemmän kypsymisajan. Leikkasin punakaalin kahtia ja jaoin toisen puolikkaan lohkoiksi. Höyrytin kaalia noin 8 minuuttia. Älä ylikypsennä. Siinä täytyy olla purtavaa. Kumoa kaali kulhoon, lisää nokare voita ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Cut the beef into slices. Serve with mash and cabbage. Excellent combination. 

Leikkaa liha siivuiksi. Tarjoile muusin ja kaalin kera. Erinomainen makuyhdistelmä.

2 kommenttia:

  1. Voi, suolalihaa! Mummo teki tätä niin naudasta kuin siastakin.Pitääkin kokeilla tätä itsekkin.

    VastaaPoista