sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Spelt, chicken, pears - Spelttiä, kananpoikaa, päärynöitä


In his book Hugh cooks this dish with partridge. We don't have any hunter among our nearest friends so I used organic chicken instead. Our local supermarket sold them during this autumn. I didn't find any dried pears while shopping for this so I bought fresh ones.

Kirjassaan Hugh tekee tämän aterian parista peltopyystä. Meillä ei ole metsästäjiä lähipiirissä, joten päätin tehdä tämän luomukananpojasta. Niitä sai tässä syksyllä lähimarkettimme pakastekaapista. En löytänyt kuivattua päärynää ollessani ostoksilla, joten ostin tuoreita.

I found you the recipe, again from River Cottage website. As I used chicken I doubled spelt mix. Butter the chicken, season with salt & pepper and roast chicken in oven (220C) for 20 minutes at first, on it's own. Take it out and spoon hot spelt around it. I added pear cubes in spelt just before adding mixture to oven dish. 

Löysin reseptin River Cottagen nettisivuilta. Koska käytin kananpoikaa tähän ateriaan, tuplasin spelttiseoksen määrän. Voitele kananpoika voilla, mausta suolalla ja pippurilla. Paista 220-asteisessa uunissa ensin yksinään noin 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja lisää spelttiseos kananpojan ympärille. Lisäsin päärynäkuutiot speltin joukkoon vasta juuri ennen uunivuokaan laittamista. 

Cook chicken in oven for 40 minutes at 180C. Turn off the oven and leave dish in oven for further 20 minutes. Check that juices run clear before serving.

Kypsennä kanaa 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Pane uuni pois päältä ja jätä vuoka uuniin vielä 20 minuutiksi. Tarkista, että kanasta tuleva neste on kirkasta ennen kuin nostat sen tarjolle. 


Photo Jenni Niittylä
Someone of you my readers might think that I've been lazy blogger lately. That is true as we got a new member to our family late June. We've got now 6 months old Bouvier des Flandres puppy in house. My life is filled with lot more than just cooking or baking nowadays. I had forgotten how much time goes with dog. Two and half years without dog made me forgot. I've got few dishes cooked and photoed but I haven't got time to sit by laptop to write to posts.

Jotkut teistä lukijoistani saattavat ajatella, että ole laiskistunut bloggaamaan. Se on kyllä totta, koska saimme uuden perheenjäsenen kesäkuun lopussa. Meillä on talossa nyt 6 kk vanha bouvierin pentu. Elämäni täyttyy paljosta muusta kuin kokkaamisesta ja leipomisesta nykyisin. Olin unohtanut koirattoman kahden ja puolen vuoden aikana sen, kuinka paljon aikaa kuluu koiran kanssa. Ruokia on tehty ja kuvattu, mutta minulla ei ole aikaa istua koneen ääreen kirjoittamaan. 


2 kommenttia:

  1. I've only used spelt in cakes so this dish looks fascinating.

    Your puppy is adorable - what's his/her name?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks. She's called Lady. She´s import from Netherlands and her pedigree name is Lady-Maggie v.d. Kralenhoeve.

      Poista