keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Chicken, noodles, kale - Kanaa, nuudeleita, lehtikaalia


This soup doesn't look too glamorous but taste is so great! I used carcass of chicken I roasted with spelt and pears to make chicken stock. Don't get tempted to use chicken stock cubes for dish. I makes me shiver to even think about it.

Tämä keitto ei näytä hohdokkaalle, mutta maku on aivan mahtava! Käytin tähän luut kananpojasta, jonka paistoin speltin ja päärynöiden kera. Älä käytä kanaliemikuutioita tähän ruokaan. Ajatuskin niistä puistattaa minua.

Start with chicken carcass. Scrape any bits and pieces of meat out of bones and keep them in fridge until soup is nearly ready. Use all bones, fat and odd bits to stock. Put chicken in large saucepan with couple of roughly chopped onions, couple of carrots, chunk of celeriac (if you're not allergic to it like me) and a half of leek. Add couple of bay leaves, some peppercorns and sprig of thyme in pan and cover with water to cover everything. Cook gently for three up to five hours. Top with water if needed. Strain the stock and leave to cool or make the soup straight away. You can freeze stock for future use if needed.

Aloita kanan jäännöksillä. Irrota kaikki pienetkin lihapalat luista ja laita jääkaappiin odottamaan, kunnes keitto on lähes valmista. Käytä kaikki luut, rasva ja muut palat liemeen. Laita ne isohkoon kattilaan parin karkeasti paloitellun sipulin, parin porkkanan, sellerin lohkon (jos et ole sille allerginen kuten minä) ja puolikkaan purjon kera. Lisää pari laakerinlehteä, muutamia kokonaisia pippureita ja timjamin oksa ja lisää vettä niin paljon, että kaikki peittyvät. Keitä hiljalleen kolmesta viiteen tuntiin ja lisää vettä tarvittaessa. Siivilöi liemi ja jätä jäähtymään tai tee keitto samantien. Voit myös pakastaa liemen vastaisuuden varalle.

For soup you need about 750ml of stock. Heat it up. Remove stems of kale and shred leaves roughly. Add kale leaves to stock with finely sliced garlic clove and two nests of noodles. Cook for about 4 minutes stirring couple of times. Add chicken meat after 2 minutes. Season with dash of soy sauce and squeeze of lime or lemon. Season with salt & pepper. Serve with good bread.

Keittoon tarvitsen 7,5 dl lientä. Kuumenna se. Poista lehtikaalin kovat varret ja revi lehdet. Lisää lehdet liemeen. Viipaloi valkosipulin kynsi ohuelti ja lisää ne ja pari pesää nuudeleita liemeen. Keitä nelisen minuuttia. Lisää lihanjämät keittoon parin minuutin keittämisen jälkeen. Mausta lorauksella soijakastiketta ja purista hieman lime/sitruunamehua joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile hyvän leivän kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti