perjantai 22. marraskuuta 2013

Squash, coconut, chilli - Kurpitsa, kookos, chili


I'm still waiting for snow to come, past days have been chilly. Yesterday we got some white stuff on ground in the morning but during the day rain melted it away and it's darkness again. It was needed something warming for dinner so I decided to cook this vegetable curry. 

Odotan yhä lunta tulevaksi, viime päivät ovat olleet todella kalseita. Eilen meillä oli valkoista maassa aamulla räntäsateen jälkeen, mutta päivän vesisade sulatti sen pois ja taas on pimeää. Täytyi saada jotain lämmittävää ruuaksi, joten päätin tehdä tämän kasviscurryn.

Here's recipe for you. I used butternut squash. It has lovely orange colour which nearly hides curry's yellow. I don't have fresh chilli in house anymore so I used home grown and dried. On top I added some smoked and dried sweet pepper to give some color. 

Englanninkielinen resepti löytyy täältä. Käytin myskikurpitsaa tähän ruokaan. Siinä on vahva oranssi väri ja se suorastaan peitti curryjauheen keltaisen. Minulla ei ole tuoretta chiliä enää talossa, joten käytin itse kasvatettua ja kuivattua chiliä. Päälle lisäsin hieman savustettua ja kuivattua paprikaa antamaan lisää väriä. 

Next time I will add more chilli to give more kick. I can't remember when I have cooked rice last time. This time I cooked rice as suggested, not spelt or barley pearls as I usually do instead of rice. I was good choice. This dish calls for rice.

Ensi kerralla laitan enemmän chiliä antamaan currylle lisää potkua. En muista milloin olen viimeiksi keittänyt riisiä. Nyt kuitenkin keitin sitä kuten ohjeessa oli. En käyttänyt spelttiä tai ohraa, kuten yleensä korvaamaan riisin. Se oli oikea ratkaisu, tämä curry vaatii seurakseen riisin.

2 kommenttia:

  1. Pääsin vasta tänään tekemään tätä ja oli kyllä niin tavattoman hyvää. Laitoin punaista thai curry -tahnaa. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, olen iloinen että maistui teille.

      Poista