maanantai 18. marraskuuta 2013

Kohlrabi, cabbage, mustard - Kyssäkaalia, valkokaalia, sinappia


In the book this recipe is celeriac, cabbage and mustard. I'm allergic to celeriac so I decided to use kohlrabi instead. 

Kirjassa tämä resepti sisältää juuriselleriä kyssäkaalin sijaan. Olen allerginen juurisellerille, joten päätin kokeilla kyssäkaalia tähän salaattiin.

Take altogether 500g of kohlrabi and cabbage. I cut kohlrabi to sticks and thinly sliced cabbage. Mustard mayo I used was from book and it was so delicious that I need to add it here as I didn't find it from web.

½ garlic glove, ½ valkosipulin kynsi
1 tsp cider vinegar, 1 tl omenaviinietikkaa
2 egg yolks, 2 munankeltuiaista
2 tsp English mustard, 2 tl Englantilaista sinappia
2 tsp whole grain mustard, 2 tl kokojyväsinappia
pinch of sugar, hyppysellinen sokeria
150 ml rapeseed oil, 1,5 dl rypsiöljyä
100 ml olive oil, 1 dl oliiviöljyä

Varaa yhteensä 500 g kyssä- ja valkokaalia. Leikkasin kyssäkaalin tikuiksi ja valkokaalin ohuiksi suikaleiksi. Sinappimajoneesin tein kirjan ohjeen mukaan ja se oli niin hyvää, että lisäsin ohjeen tähän, koska en löytänyt sitä netistä. 

Mix kohlrabi and cabbage. Add mayonnaise and mix again. Serve as a salad. Tasty! I think kohlrabi worked well in this salad.

Sekoita kyssäkaali ja valkokaali. Lisää sinappimajoneesi ja sekoita uudelleen. Tarjoile salaatin sijaan. Maukasta! Mielestäni kyssäkaali toimi hyvin tässä salaatissa.

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Oho, meni väärään juttuun toi kommenti. :D Piti mennä siihen kurpitsacurryyn siis... Saa poistaa jos haluat.

    VastaaPoista
  3. I love mustard with anything so this is a winner!

    VastaaPoista