lauantai 21. syyskuuta 2013

Kale, onions, chestnuts - Lehtikaali, sipulit, kastanjat


I just noticed that I haven't been writing to this blog since Sept 1st. It's been busy month with harvest and many other things to do. I had kale growing in our own kitchen garden and I also got some kale from food co-op this week. So now this pizza had to be baked. I brought vacuum-packed chestnuts from England in April. Just few days ago I was happy to find them by accident on shelves at our local supermarket. 

Totesin juuri, etten ole kirjoittanut tähän blogiin sitten syyskuun ensimmäisen. On ollut kiireinen kuukausi, sadonkorjuuta ja paljon muuta tehtävää. Meillä kasvoi kasvimaalla lehtikaalia ja sain sitä myös ruokaosuuskunnasta kuluneella viikolla. Nyt oli siis aika tehdä tätä pizzaa. Toin ilmatiiviisti pakattuja kastanjoita Englannista huhtikuussa. Muutama päivä sitten yllätyin iloisesti, kun vahingossa löysin niitä paikallisen jättimarketin hyllystä.

Found the recipe from River Cottage website. I used durum wheat flour for pizza dough. I must say that first time ever I really succeeded with pizza base. I'm going to use this recipe and durum wheat flour from now on. As you can see from the pic I got the base thin and crisp.

Löysin reseptin River Cottagen nettisivuilta. Käytin durumvehnäjauhoja pizzataikinaan. Täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa todella onnistuin pizzapohjan kanssa. Tulen käyttämään tätä reseptiä ja durumvehnäjauhoja tästä lähtien. Kuten kuvasta näkyy, pohjasta tuli ohut ja rapea. 

I was bit worried what would this pizza taste. All ingredients on to were something I like so I can't be distasteful. I tasted great! I made 3 pizzas, including one with grated cheese on top. That one had more moisture as cheese kept it in. I can't tell which was better, they were both excellent. Have a try!

Olin hieman huolissani siitä, miltä tämä pizza maistuu. Kaikki täytteen aineet olivat sellaisia, joista pidän joten eihän se voi olla pahanmakuista. Se maistui tosi herkulliselle! Tein kolme pizzaa, mukana yksi johon lisäsin juustoraastetta päälle. Se oli mehukkaampi, koska juusto piti kosteuden täytteessä. En osaa sanoa kumpi versio oli parempi, molemmat olivat erinomaisia. Kokeile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti