maanantai 1. lokakuuta 2012

Merinque, coffee, blackcurrants - Marenki, kahvi, mustaherukat


I don´t like meringue, but I had two egg whites left after last week´s mayonnaise making. While leafing through Hugh´s book I found this recipe and I thought I try it. I have a problem where to use egg whites.

En pidä marengista, mutta minulla oli kaksi munanvalkuaista käyttämättä viime viikon majoneesin valmistuksen jäljiltä. Selasin Hugh´n kirjaa, löysin tämän resepti ja päätin kokeilla sitä. Yleensä minulla on ongelmana se, mihin käyttää valkuaisia.

After whisking meringue I added spoonful of very strong espresso to meringue  and spooned meringue on baking parchment. To the oven it went. Meanwhile I fished blackberries from freezer. They were picked from our garden this summer. I heated them in saucepan, let it cool a bit and pressed them through sieve. I added some sugar.

Marengin vatkaamisen jälkeen lisäsin lusikallisen erittäin vahvaa espressoa marenkiin ja lusikoin marengit leivinpaperin päälle. Niiden uunissa ollessa kalastin pakastimesta kotipihasta poimittuja mustaherukoita. Kuumensin ne kattilassa, annoin jäähtyä hieman ja pusersin siivilän läpi. Lisäsin hieman sokeria.

When merigues were done I took them out of oven. While they were cooling I whisked some cream. I pressed two meringues together using whipped cream, put them on plate and poured over some blackcurrant sauce. 

Kun marengit olivat valmiit, otin ne uunista. Sillä välin kun ne jäähtyivät, vatkasin kerman. Painoin kaksi marenkia yhteen kerman avulla, asetin ne lautaselle ja kaadoin päälle mustaherukkakastiketta.

And guess what? First time ever I truly liked meringue! Coffee added some bitterness to sweetness of it. Tartness of blackcurrants gave it good kick which whipped cream balanced. To be honest, next time I have leftover egg whites I make coffee meringues.

Ja arvatkaa mitä? Aivan ihka ensimmäistä kertaa todella pidin marengista! Kahvi antoi marengille hieman happamuutta. Mustaherukan hapokkuus antoi oman hyvän säväyksensä, jonka kermavaahto tasoitti. Totta puhuen, ensi kerran kun minulla jää munanvalkuaisia käytän ne kahvimarenkeihin.

8 kommenttia:

  1. Täältähän löytyy vaikka mitä herkullisia ohjeita jospa vielä jotain kokeilen :) Linkitän blogisi tuonne meidän sivuille jos sopii.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kyllä sopii linkittää. Minäkin jonain päivänä osaan tehdä sen.

    VastaaPoista
  3. That looks delicious. For some reason, I'd never even thought to put flavouring in meringue, even though it's crying out for it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. So true, Andy. It´s so different. Coffee suit meringues perfectly.

      Poista
  4. Mm meringue! And whipped cream! Näyttääpä hyvältä! Tiedätkös, alkoi yksi viikonloppu tekemään älyttömästi mieli sitä sun kurpitsakeittoasi. Menin kauppaan ja kaikki kurpitstat oli norsupallon kokosia. En olis jaksanu edes kantaa niitä kotiin asti. Nyt tosin oon jo nähny vähän pienempiäkin malleja eli ehkä toivoa vielä on.. :) Terkut Joen kaupungista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Ei vaan näytä, myös maistuu hyvältä. Kait ne kaupassa myyvät jättiläiskurpitsoista palojakin. Kysy. Ja kokeile tuota kurpitsa-omena keittoa myös.

      Poista
    2. Täytynee kysyä ja kokeilla! :)

      Poista
  5. Kuulostaa kyllä hyviltä! Täytyisi joskus kokeilla joitain kahvimarenkeja. :)

    VastaaPoista