maanantai 8. lokakuuta 2012

Bacon, beans, tomato - Pekoni, pavut, tomaatti



Here in Finland we don´t use baked beans like they are used in Britain. Long, long time ago when I first went to England to be as an au pair in Bognor Regis, I was some what amazed by the way beans were used there. To be honest, I never learned to like them on toast. I´ve been using them for chili con carne and all sorts of meat stews. I haven´t been using canned beans but cooked them myself when needed.

Täällä Suomessa emme ole tottuneet käyttämään kypsytettyjä papuja tomaattikastikkeessa kuten niitä käytetään Englannissa. Kauan, kauan sitten kun ensimmäisen kerran menin Englantiin au pairiksi Bognor Regisiin, olin ällistynyt tavasta kuinka papuja käytetään. Totta puhuakseni en ole koskaan pitämään niistä paahtoleivän päällä. Olen käyttänyt niitä chili con carneen ja erilaisiin lihapatoihin lisäkkeenä. En ole käyttänyt purkkipapuja vaan keittänyt niitä itse kun on ollut tarve.

Any way this Hugh´s recipe looked so good that I decided to give it a try as weather is getting colder. I put dried white beans to water day before. I used home cured bacon which I´ve made using directions from River Cottage Meat Book my hubby brought me earlier this year. We get pork from Benjamin Maatilatori. They look after their pigs properly and given them plenty of space. The abattoir is only 1 km away so pigs will not get stressed on road.

Joka tapauksessa tämä Hugh´n resepti näytti niin hyvältä, että päätin kokeilla sitä kelin viiletessä. Laitoin kuivat valkoiset pavut veteen päivää aiemmin. Käytin kotona suolattua pekonia. Suolauksen ohjeet löytyivät River Cottage Meat Book´ista, jonka mieheni toi minulle aiemmin tänä vuonna. Ostamme possunlihan Benjamin Lihatorilta Iitistä. Siellä Benjamin sikalassa possut saavat riittävästi tilaa ja niistä huolehditaan muutenkin kunnolla. Teurastamokin on vain kilometrin päässä, joten eläimet eivät ehdi stressaantua.

First I cooked beans. Then I fried bacon chunks in saucepan and added beans on top. I had made tomato sauce from years last tomatoes collected from our green house. So into saucepan it went with few garlic cloves and bay leaf. Unlike Hugh in his DVD´s I don´t have a tree where to pick my bay leaf so I use dried.

Ensin keitin pavut lähes kypsiksi. Paistoin pekonin palat kattilassa ja lisäsin pavut. Olin tehnyt kasvihuoneen viimeisistä tomaateista kastikkeen ja sinne kattilaan sekin kera muutaman valkosipulin kynnen ja laakerinlehden. Toisin kuin Hugh, joka käyttää tuoretta laakerinlehteä suoraan puusta, minä käytän kuivattua.

Beans were simmering slowly less than an hour. We had some sausage and homebaked sourdough bread rolls with beans. I don´t dare to say what was in that sausage as it´s something English won´t eat. Beans in tomato sauce  was so delicious (and so was sausage). Totally something different than canned baked beans. I´m going to use this recipe many times during winter. Absolutely.

Pata porisi hiljalleen vajaan tunnin. Seuraksi söimme Laukkagrilli-makkaraa. Se sisältää hevosenlihaa ja on tosi maukasta. Juureen tehdyt kotona leivotut sämpylät täydensivät aterian. Ja täytyy sanoa, että olipa hyvää. En olisi uskonut. Aivan muuta kuin purkitetut pavut tomaattikastikkeessa. Tätä papupataa tulen talven mittaan tekemään lisää. Ihan varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti