tiistai 7. toukokuuta 2013

Plaice, lemon, potato - Kampela, sitruuna, peruna


It's rather difficult to find sole here in Lahti, I don't know if it's available in Helsinki fishmongers. I bought fresh plaice instead to cook this recipe.

On melko vaikeaa löytää merianturaa täällä Lahdessa, en tiedä saako sitä Helsingin kalakauppiailta. Ostin tuoretta kampelaa tehdäkseni tämän annoksen. Resepti englanniksi löytyy täältä.

I boiled potatoes with garlic until soft, then pressed them through potato ricer. After adding olive oil, seasoning and lemon juice I put it into oven to keep warm. I left mash bit thicker than HFW suggests.

Keitin perunat kypsiksi valkosipulin kynnen kera ja pusersin ne perunapuristimen läpi. Lisäsin oliiviöljyn, mausteet ja sitruunamehun ja laitoin sen uuniin pysymään lämpimänä.

I fried seasoned fillets quickly and added butter, lemon zest and thyme leaves. I must say that I was sorry to find out that our thyme didn't survive the winter and I had go and buy new plant. Also my lemon thyme has died during winter. 

Paistoin kampelafileet nopeasti, lisäsin voin, sitruunankuoriraasteen ja timjaminlehtiä. Täytyy todeta, että ikäväkseni huomasin sekä timjamin että sitruunatimjamin kuolleen talven aikana. Luulisi viime talven lumimäärän suojanneen niitä, mutta näin oli käynyt. Uusi taimi oli hankittava. Myöhemmin saanen myös sitruunatimjamin taimen jostain.

I served plaice and potato with salad. Lettuce was the first share from food co-op which started this spring. This was lovely lemony dish. I'll try this recipe  with perch fillets one day!

Tarjosin kalan ja perunan salaatin kera. Keräsalaatti oli ruokaosuuskunnan ensimmäisestä jaosta. Lahdessa aloitti ruokaosuuskunta tänä keväänä. Tämä oli ihana sitruunainen ruoka. Aion kokeilla tätä reseptiä ahvenfileillä jossain vaiheessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti