sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pasta, asparagus, chorizo - Pasta, parsa, chorizo


Summer has nearly come here to Finland. I was away in Norway for a while and meanwhile everything had turned green. So it's time for spring or early summer food.

Kesä on tullut Suomeen, ainakin melkein. Olin Norjassa muutaman päivän ja sillä aikaa maailma oli muuttunut vihreäksi. Nyt on siis aika kevään tai alkukesän ruokien.

Asparagus is imported and bought as there's just three spears up in our own garden. Not much to eat. We've been planning proper asparagus bed, at the moment it's in flower bed. This is another example of fast food from Hugh's book. It takes about 30 minutes from start to plate.

Parsa on tuontitavaraa ja kaupasta hankittua. Meillä on pihassa vain kolme vartta, joten niistä ei ole syötäväksi. Olemme suunnitelleet parsapenkin tekemistä, tällä hetkellä tuo parsa löytyy kukkapenkistä. Tämä on taas yksi pikaruokaohje Hugh'n kirjasta. 30 minuutissa lautaselle.

Get one punch of asparagus. You need to trim it first. Chop asparagus to 3 cm pieces. Cut the 150 g of chorizo into sticks. Heat plenty of water in large pan, add salt and cook pasta as advised on packet. Five minutes before time is up add asparagus pieces to pan also. Meanwhile fry chorizo until fat and juices run. This happens quickly so watch out and don't burn them like I did.

Hanki nippu parsaa. Puhdista se ensin. Pilko kolmen sentin mittaisiksi paloiksi. Leikkaa 150 g chorizoa tikuiksi. Kuumenna runsaasti vettä isossa kattilassa, lisää suola ja keitä pastaa paketin ohjeen mukaan. Viisi minuuttia ennen ajan täyttymistä lisää parsapalat kattilaan. Näiden kiehuessa paista chorizo-tikkuja pannulla kunnes rasva ja nesteet alkavat irrota. Tämä tapahtuu äkkiä, joten älä polta niitä kuten minulle osin kävi. 

When pasta is ready drain pasta and asparagus well. Add chorizo and juices from frying pan into pan, squeeze some lemon in there and mix all together. Season with salt and pepper. Add some flat-leaved parsley to decorate if you like. Serve straight away. Delicious seasonal food!

Kun pasta on kypsää, valuta pasta ja parsa hyvin. Lisää chorizo ja nesteet paistinpannulta, purista hieman sitruunamehua joukkoon ja sekoita kaikki yhteen kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele sileälehtisellä persiljalla niin halutessasi. Herkullista kausiruokaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti