keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Cabbage, onion, bread - Kaali, sipuli, leipä


New season cabbages has arrived to shops and I had to buy one. I used very last of our own onions to this dish. There's just some red onions left. I had left a half of homemade sourdough bread onto the table to let it dry for this dish. 

Uuden sadon kaalit, varhaiskaalit, ovat saapuneet kauppoihin ja minun täytyi ostaa yksi. Käytin viimeiset omat sipulit tähän ruokaan. Vain muutamia punasipuleita on jäljellä. Olin jättänyt kotona leivotun hapanjuurileivän puolikkaan kuivumaan pöydälle tätä ruokaa varten. 

This time I didn't find recipe for you from web. Take few medium size onions, slice them thinly and cook them for half an hour gently in olive oil. Add couple of chopped garlic cloves when there's some 10 minutes left. Season with salt and pepper. Trim and shred cabbage. Cook it for few minutes in water. New season cabbage needs just little time to cook. Drain well. Cut sliced, stale bread into cubes and put them to bowl with some olive oil, salt and pepper. Toss well.

Tällä kertaa en löytänyt reseptiä teille netistä. Ota muutama keskikokoinen sipuli, viipaloi ne ohuelti ja kypsennä niitä puolisen tuntia hiljalleen oliiviöljyssä. Lisää pari valkosipulin kynttä pilkottuna joukkoon, kun kypsennysaikaa on jäljellä kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista ja suikaloi kaali. Keitä sitä muutama minuutti. Varhaiskaali ei tarvitse pitkää kypsennysaikaa. Valuta kunnolla. Leikkaa viipaloitu, kuivahtanut leipä kuutioiksi ja laita ne kulhoon oliiviöljyn, suolan ja pippurin kera. Ravistele kunnolla, jotta mausteet sekoittuvat. 

Take a large oven dish, add third of onions, then third of bread cubes and half of cabbage there. Another third of onions and bread followed rest of cabbages. Top it with rest of onions and bread cubes and pour over half a litre hot veg stock. 

Ota iso uunivuoka, laita sinne kolmannes sipuleista ja leipäkuutioista ja puolet kaalista. Toinen kolmannes sipulia ja leipää ja loput kaalista. Päällimmäiseksi loput sipulista ja leipäkuutioista. Kaada päälle puoli litraa kuumaa kasvislientä. 

Cover dish with foil and put it into 175C oven for 30 minutes. Take foil away and cook another 30 minutes. Let it rest for a while and serve. 

Peitä vuoka foliolla ja laita se 175C asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä toiset puoli tuntia. Anna levätä hetki ja tarjoile. 

This dish don't look pretty but it was delicious. It's as rustic dish as it could be. Hugh Fearnley-Whittingstall writes that he's got inspiration from Zuni Café in San Francisco. He also writes that both kale and swiss chard leaves can be used in this dish. Try and you'll be surprised.

Tämä ruoka ei näytä kauniilta, mutta se oli herkullista. Se on niin rustiikkinen kuin rustiikkinen voi olla. Hugh Fearnley-Whittingstall kirjoittaa, että hän on saanut inspiraation tähän Zuni Caféesta San Franciscosta. Hän myös ehdottaa tähän käytettäväksi lehtikaalia tai mangoldia keräkaalin sijasta. Kokeilkaa, niin hämmästytte.

1 kommentti: