lauantai 2. helmikuuta 2013

Trout, watercress, spelt - Taimenta, vesikrassia, spelttiä


Again I'm able to link you to recipe. I used trout fished from Lake Päijänne. We eat rather lot of spelt as it's so good substitute to rice. To be honest, I don't remember when we've eaten rice. It's spelt pearls or barley pears we use. Watercress is bit hard to find sometimes but I managed to get it from local supermarket to my surprise. I need to remember to buy some seeds!

Pystyn taas linkittämään teille reseptin, englanninkielellä tosin. Käytin Päijänteestä kalastettua taimenta. Me syömme melko paljon spelttiä, se on hyvä korvike kaukaa tuodulle riisille. En edes muista, koska olemme viimeiksi syöneet riisiä. Käytämme joko speltti- tai ohrahelmiä. Vesikrassia on välillä vaikea löytää täältä, mutta yllätyksekseni nyt löysin sitä paikallisesta marketista. Täytyy muistaa ostaa siemeniä!

Instead of wholemilk yoghurt I used crème fraîche as I forgot to buy yoghurt.

Jukurtin sijasta käytin kastikkeeseen ranskankermaa, koska unohdin ostaa jukurttia (ja pidän enemmän ranskankermasta).

We had this salad as main course so portion was enough for two. If you eat it as starter it'll serve four. It was mild but tasty salad. Again I need to say I love nutty flavour of spelt!

Me söimme tämän salaatin pääruokana ja annoksesta riitti sopivasti kahdelle. Jos sen syö alkupalana, siitä riittää neljälle. Tämä oli mieto, mutta maukas salaatti. Taas täytyy todeta, että pidän speltin pähkinäisestä mausta!

1 kommentti:

  1. I love trout - particularly smoked. I don't use it that much for meals, usually just pate - this looks lovely

    VastaaPoista