sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Egg, curly kale, garam masala - Muna, lehtikaali, garam masala


In the book this recipe is made with purple sprouting but as I don´t have them but I have curly kale in our kitchen garden I used that instead. Again I´m able to link you to recipe

Kirjassa tähän reseptiin käytetään parsakaalin sivuversoja, mutta koska minulla ei ollut sellaisia ja kasvimaalta löytyi lehtikaalia, käytin sitä sen sijasta. Taas kerran minulla on tilaisuus linkittää teille englanninkielinen resepti.

I removed the stalks of kale and steamed the leaves. Meanwhile I boiled eggs. I have bought eggs straight from farmer. Garam masala is not something you find in every shop  here in Finland. Eventually I found this Indian spice mix and finally I was able to cook this easy starter. It´s needed for dressing. Garam masala needs heating up to bring it alive. Lovely scent of spices entered our kitchen as buttery dressing was getting hot in pan. 

Poistin lehtikaalin lehtiruodot ja hyörytin lehdet. Sillä välin laitoin kananmunat kiehumaan. Munat olin ostanut suoraan tuottajalta. Garam masalaa ei löydy jokaisesta kaupasta Suomessa, sen sain huomata. Lopulta löysin tätä intialalista mausteseosta ja pääsin siis kokkaamaan tämän helpon alkuruuan. Mausteseosta tarvitaan kastikkeeseen. Garam masala tarvitsee kuumennusta herätäkseen eloon. Ihana mausteinen tuoksu levisi keittiöömme, kun voikastike kuumeni pannulla.

I think kale was steaming bit too long as the colour got dark. Anyway it was best dish of kale we have had! My husband said that there was Xmas notes in this dish. And that true as garam masala has cinnamon, cloves and cardamom in mix.

Luulen, että lehtikaali oli hyöryssä hieman liian kauan, koska väri tummeni. Joka tapauksessa tämä oli paras lehtikaaliannos mitä olemme syöneet! Mieheni sanoi, että tässä on joulun makuja. Ja tottahan se on, garam masala -seos sisältää mm. kaneli, neilikkaa ja kardemummaa.


1 kommentti: