keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Lamb, lettuce, vinegar - Karitsaa, salaattia, viinietikkaa


In his book Hugh Fearnley-Whittinstall cooks meat for this dish on purpose and uses breast of lamb. I used leftovers from leg of lamb which was roasted for Easter. Lots of garlic in that one too and I saved all juices from roasting tin for this dressing. I also used iceberg lettuce instead of crispier Little Gem. 

Kirjassaan Hugh Fearnley-Whittingstall paistaa palan karitsan rintaa tätä ateriaa varten. Minä käytin pääsiäiseksi paahdetun karitsanpaistin loput tähän salaattiin. Olin ottanut paistoliemen talteen ja käytin sen kastikkeeseen. Kirjassa suositellun Little Gem -salaatin sijasta käytin rapeita jäävuorisalaatin lehtiä.

Heat up juices from roasting tin in saucepan with couple of tablespoonfuls of red wine vinegar. Cook for while and let it reduce a little, taste and go on cooking if needed. Season with salt & pepper. 

Kuumenna paistoliemi kattilassa ja lisää mukaan 2 rkl punaviinietikkaa. Keitä hetki kasaan, maista ja jatka keittämistä tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Scatter lettuce leaves onto plate, add some meat and pour over dressing and serve with toast or slice of bread. Lovely combination of succulent meat, crisp lettuce and sharp dressing.

Levitä salaatinlehdet lautaselle, lisää lihanpalat ja kaada kastiketta päälle. Tarjoile paahtoleivän tai leivän kera. Maukas yhdistelmä mehukasta lihaa, rapeaa salaattia ja kirpeää kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti