sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Asparagus, egg, ham - Parsa, muna, kinkku


Simple starter on Good Friday. No recipe really needed for this one. Just some timing and you'll get them warm on plate at same time. Prepare asparagus by clipping off woody bit, 4-5 per person. Cook in water until almost done. Drain. Roll in olive oil with salt & pepper. 

Helppo alkupala pitkänä perjantaina. Tämä ei tarvitse reseptiä. Vain hieman ajoitusta, jotta saat kaiken lautaselle lämpimänä yhtä aikaa. Leikkaa parsoista puinen osa päästä ja kuori hieman, jos on tarvetta. Parsoja 4-5 henkilöä kohti. Keitä kunnes melkein kypsiä. Valuta. Pyörittele parsat oliiviöljyssä, johon olet lisännyt suolaa ja pippuria. 

Heat up griddle pan. Bring water in small saucepan to boil. Put asparagus on to hot pan and fry about 5 minutes turning at some point. Cut bread for toasting. Break one egg for each eater into boiling water. Turn off the heat, lift the lid on and leave them for 3-4 minutes. Meanwhile toast the bread.

Kuumenna parilapannu kuumaksi. Keitä vettä pienessä kattilassa. Laita parsat kuumalle pannulle ja paista 5 minuuttia kääntäen välillä. Leikkaa leipä paahtamista varten. Riko kullekin syöjälle yksi muna kiehuvaan veteen. Katkaise virta, nosta kansi päälle ja anna munien kypsyä 3-4 minuuttia. Paahda leipä. 

Put bread on warm plates, add asparagus and poached egg on top and finish with roughly torn slice of air-dried ham. Season with pepper. Enjoy!

Laita paahdetut leipäviipaleet lämmitetylle lautaselle, lisää parsat ja uppomuna ja viimeistele revityllä ilmakuivatun kinkun siivulla. Mausta pippurilla ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti