tiistai 31. joulukuuta 2013

Lamb, potatoes, mushrooms - Karitsaa, perunoita, herkkusieniä


Couple of weeks ago we got a lamb. In pieces, ready to freezer. Small buck named Herkku (Delicacy). Åland lamb is small breed, raised in Åland islands since Viking era. Our buck isn't from the islands, it's organically grown nearby in Orimattila at Omppu Tonttu Luomutila. Today I cooked shoulder of Herkku using recipe from the book.

Pari viikkoa sitten me saimme karitsan. Paloina ja valmiina pakkaseen. Pieni pässi nimeltään Herkku. Herkku on rodultaan ahvenanmaanlammas, yksi suomalaisista maatiaisroduista. Sitä on tietojen mukaan kasvatettu Ahvenanmaalla viikinkiajoista lähtien. Meidän pässi ei ole Ahvenanmaalta vaan kasvanut luomuna Orimattilassa, Omppu Tontun Luomutilalla. Tänään tein ensimmäisen aterian Herkusta, lapapaistia perunapedillä, yksi kirjan resepteistä.

I found the recipe from River Cottage web site for you. Shoulder I used was something like 800 g of weight. Potatoes were form our food co-op. Onion, garlic and rosemary from our own garden. 

Löysin reseptin River Cottagen nettisivuilta. Lapapaisti painoi noin 800 g. Perunat olivat ruokaosuuskunnan tuotantoa. Sipuli, valkosipuli ja rosmariini omaa kasvatusta.

I must say that it was getting more and more difficult to wait dish to cook as so lovely aromas filled our house. Finally the time was up and I could laid the table, cut the meat and give veg golden finish under the grill. Served with homegrown runner beans it was worth of waiting. Ever so good winter dish even tough we don't have any snow yet. Delicious! 

Täytyy tunnustaa, että oli hetki hetkeltä vaikeampaa odottaa paistoajan täyttymistä, niin ihanat tuoksut levisivät taloomme. Lopulta uunikello pirahti ja oli aika kattaa pöytä, leikata liha irti luistaan ja ruskistaa kasvisten pinta grillin alla. Tarjoiltuna kotipuutarhassa kasvatettujen salkopapujen se oli odottamisen arvoista. Niin hyvää talviruokaa, vaikkei lunta olekaan. Herkullista!

1 kommentti: