sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Parsnips, garlic, blue cheese - Palsternakka, valkosipuli, sinihomejuusto


Back to roots i.e. parsnips. First I must say that I know now why in book there was photo of roasted vegetables before they there puréed. This doesn´t look too good on plate. My never mind, it tasted delicious!

Takaisin juurille, ts. palsternakkaan. Ensiksi täytyy todeta, että nyt tiedän miksi kirjassa oli kuvat paahdetuista kasviksista ennen soseutusta. Tämä ei näytä hyvältä lautasella. Mutta ei sen väliä, maku oli herkullinen!

Take few parsnips, onion and couple of garlic bulbs. Peel and cut to chunks both parsnips and onion. Cut top of both garlics, pour some oil on them and cover with foil. Put vegetables onto baking tray and trickle some oil on top everything and season with salt & pepper.

Ota muutama palsternakka, yksi sipuli ja pari kokonaista valkosipulia. Kuori ja lohko palsternakat ja sipuli. Leikkaa valkosipuleista päällinen pois, valuta sisään öljyä ja kääri folioon. Laita kasvikset uunipellille ja ripottele öljyä päälle sekä mausta suolalla ja pippurilla.

Roast vegetables in the fairly hot oven for 45 minutes, turning them around in the middle. Heat up about half a litre of vegetable stock and scoop parsnips and onion in there. Squeeze out garlic cloves to saucepan with left over oils from foils too. Add some blue cheese and purée the soup with hand blender. Or use a blender. Add more water if necessary (I did) to thin the soup. Heat up and serve hot with good bread. 

Paahda kasviksia melko kuumassa uunissa kolme varttia, käännä ympäri puolivälissä. Kuumenna puolisen litraa kasvislientä ja lisää palsternakan ja sipulin palat sinne. Purista valkosipulin kynnet joukkoon. Lisää noin puoli pakettia Aurajuustoa murennettuna joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta. Lisää tarvittaessa vettä (minä lisäsin) ohentaaksesi keittoa. Kuumenna ja tarjoile heti hyvän leivän kera.

My husband thought that garlic and blue cheese would cover the taste of parsnips but it didn´t. You find them all in there. Very smooth and tasty soup. I baked some bread rolls after I took veg out of oven, so we had warm and fresh bread to eat with it. I will make this soup again.

Puolisoni ajatteli, että valkosipuli ja sinihomejuusto peittäisivät palsternakan maun alleen. Mutta ei, kaikki maut löytyivät keitosta. Tämä on hyvin pehmeä ja maukas keitto. Leivoin sämpylöitä, jotka pistin uuniin kasvisten pois tultua ja söimme keiton tuoreiden, lämpöisten sämpylöiden kanssa. Tätä teen toistenkin.

1 kommentti:

  1. When I was younger I didn't like parsnips or blue cheese - now I love both so your soup really appeals to me!

    VastaaPoista