maanantai 20. huhtikuuta 2015

Beetroot, feta, pecans - Punajuuri, feta, pekaanipähkinät


This simple salad was on menu as we started our British-Finnish-Irish Book Club after Easter. I was told to make the starter and this was it. In his book HFW uses walnuts. I had pecans at home.

Tämä helppo salaatti oli ruokalistalla kun englantilais-irlantilais-suomalainen lukupiirimme aloitti pääsiäisen jälkeen. Minulle oli annettu tehtäväksi alkuruoka ja se oli tässä. Kirjassaan HFW käyttää saksanpähkinöitä, minulta löytyi kaapista pekaanipähkinöitä.

For 4 persons you need half a kilo of beetroot with few garlic cloves and sprig of thyme. Toss them with olive oil and roast in 200C for about an hour. Take out of oven, take away garlic cloves and thyme. Pour all juices from oven dish into pestle and mortar. 

Neljälle hengelle tarvitset puoli kiloa punajuuria, muutaman valkosipulin kynnen ja timjamin oksan. Lisää loraus oliiviöljyä ja sekoita. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti. Ota astia pois uunista, poista valkosipulin kynnet ja timjamin oksa. Kaada liemi uunivuoasta mortteliin. 

Toast nuts lightly. Crush a small garlic clove with some salt. Add toasted nuts and roughly crush them. Chop beetroot to bite size. Cut about 100 g feta into cubes and mix together in a bowl. Add nuts on top and serve with freshly baked bread. 

Paahda pähkinät kevyesti. Murskaa pieni valkosipulin kynsi ja hyppysellinen suolaa. Lisää pähkinät ja murskaa ne karkeasti. Pilko punajuuri suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa noin 100 g fetaa kuutioiksi ja sekoita kulhossa. Lisää pähkinät päälle ja tarjoile tuoreen leivän kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti