perjantai 8. elokuuta 2014

Carrots, almonds - Porkkanat, mantelit


As you can guess from title I haven't used one of ingredients. In the book the third is cumin. And I hate it like I hate caraway. Behind that there's childhood trauma with Ruutunäkki, caraway crisp bread. Since that I haven't eaten it. And that's very long time.

Kuten otsikosta huomaatte, en ole käyttänyt yhtä kolmesta. Kirjassa kolmas on jeera. Inhoan sitä kuten kuminaakin. Inhon takana on trauma lapsuudesta koskien Ruutunäkkiä, kuminalla maustettua näkkileipää. Sen jälkeen en ole syönyt kuminaa. Siitä on hyvin pitkä aika.

This is simple side dish. I used finger sized carrots. Making this just for two I didn't need many. Scrub and trim carrots, cook them in salted water for about 5 minutes. Leave to cool. Meanwhile toast almonds a little. Chop them a bit. Pour some olive oil onto carrots, season with salt & pepper and add chopped almonds. Serve. New season carrots are lovely.

Tämä on helppo lisäke. Käytin sormenpaksuisia porkkanoita. Tein tämän vain kahdelle, joten niitä ei monta tarvittu. Harjaa ja siisti porkkanat, keitä niitä viitisen minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Porkkanoiden kiehuessa paahda manteleita paistinpannulla, älä polta. Anna niiden jäähtyä hetki ja hakkaa pienemmäksi joko veitsellä tai käytä morttelia. Kaada porkkanoiden päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mantelit ja tarjoile. Uuden sadon porkkanat ovat taivaallisia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti