sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Toast, olive oil, honey - Paahtoleipä, oliiviöljy, hunaja



On Saturday it was perfect time to try this simple dish from the book. I had bought some Leibomo Limbbu's sourdough bread as it's been far too hot to bake own bread.

Lauantaina oli oiva päivä kokeilla tätä helppo ateriaa kirjan reseptien joukosta. Olin ostanut Leibomo Limbun hapanjuureen tehtyä maalaisleipää, koska on ollut aivan liian kuumaa leipoakseni itse leipää.

Finnish honey isn't really runny but I'm not buying imported to get runny honey. We use local honey and for this I warmed it up a bit to get it softer.
All you need is piece of bread which you toast as you like it. Trickle generously with good quality olive oil. Sprinkle some salt from mill and spread honey on top. Eat before it gets cold.

Suomalainen hunaja on harvoin juoksevaa, meidän käyttämämme ei ole. Lämmitin sitä hieman, jotta sain sen pehmeämmäksi. Tarvitset viipaleen leipää. Paahda se sellaiseksi kuin haluat. Valuta päälle hyvälaatuista oliiviöljyä ja pyöräytä myllystä hieman suolaa. Levitä hunaja päälle. Syö ennen kuin ehtii jäähtyä.

1 kommentti: