maanantai 3. joulukuuta 2012

2-in-1 eli kaksi yhdessä


Potato, cheese, thyme - Peruna, juusto, timjami

For Sunday lunch with friends we also cooked potato cakes. Cooked and cooled potatoes were roughly mashed. Cut some mature cheddar to small pieces. You could also grate the cheese if you like. Add some thyme into the mixture. Season with salt & pepper.

Sunnuntailounaalle ystävien kanssa teimme myös näitä perunakakkusia. Keitetyt perunat soseutettiin ja voimakasta cheddarjuustoa lisättiin perunan joukkoon pieneksi pilkottuna. Voit halutessasi raastaa juuston. Sekoita joukkoon myös hieman timjamia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Make small balls of mixture and flatten them. Dip them into flour and fry them in rapeseed oil about ten minutes turning once in while until they are golden brown both sides. Delicious! (Six cakes on top side of photo.)

Tee seoksesta pieniä palloja  ja tasoita niitä hieman. Kieritä jauhoissa ja paista niitä pannulla rypsiöljyssä noin kymmenen minuuttia, kunnes ovat molemmin puolin kauniin kullanruskeita. Herkullista! (Kuusi kakkusta kuvan yläosassa.)

Smoked fish, sweetcorn, batter - Savukala, maissi, taikina

Because of some misunderstanding with grocery shopping we ended up making fish cakes as well. 

Ruokatarpeiden hankintaan liittyneen sekaannuksen vuoksi päädyimme tekemään myös kalakakkusia.

Instead of pollack or haddock what Hugh Fearnley-Whittingstall had we used smoked European whitefish for this dish. Fish was simmered for few minutes in milk seasoned with bay leaf, chunk of onion and some salt & pepper.  Strain the milk and leave both fish and milk to cool.

Hugh Fearnley-Whittingstallin käyttämän turskan tai koljan sijaan käytimme savustettua siikaa tähän ruokaa. Kalaa haudutettiin muutama minuutti laakerinlehdellä, sipulilla, suolalla ja pippurilla maustetussa maidossa. Siivilöi maito ja jätä sekä kala että maito jäähtymään.

For the batter both wheat and corn flour was used with dash of baking powder. Add cooled milk until you´ve got thin batter. Mash the fish roughly and remove any bones. Add to the batter with corn. Heat oil in frying pan and when it´s hot enough add fish cakes and fry one minute each side until golden brown. Mine were fried too dark but luckily it didn´t effectg to taste. Lift on kitchen paper to drain excess oil and serve piping hot with lemon wedge. 

Tee taikina käyttäen sekä vehnä- että maissijauhoa ja ripaus leivinjauhetta. Lisää maitoa kunnes saat ohuen taikinan. Survo kala karkeaksi ja poista mahdolliset ruodot. Lisää taikinaan maissinjyvien kera. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kun se on riittävän kuumaa paista kakkusia minuutti  tai kunnes kullanruskeita, molemmin puolin. Minulla paistuivat osin liian tummiksi, mutta se ei haitannut makua. Nosta talouspaperin päälle ja painele ylimääräinen öljy pois. Tarjoile tulikuumina sitruunanlohkon kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti