maanantai 22. lokakuuta 2012

Red lentils, onion, bacon - Punaiset linssit, sipuli, pekoni


It was bit chilly but sunny day today and I´ve been gardening in the afternoon. I opened the book and found this recipe there. Everything it needed found in house. I had once made veggie red lentil soup which my darling husband nicely ate but I couldn´t. Anyway, I had bought lentils thinking of this recipe. So let´s give it a chance. Lentils are great as you don´t need to soak them overnight.

Oli kylmää mutta aurinkoista tänään ja tein puutarhahommia iltapäivällä. Avasin kirjan löysin tämän reseptin. Kaikki mitä tarvitsin löytyi kotoa. Olen kerran tehnyt kasviskeittoa punaisista linsseistä. Rakas mieheni söi sitä, itse en kyenny. Joka tapauksessa olin ostanut linsseja tätä reseptiä ajatellen. Joten kokeillaan. Linssit ovat siitä mukavia, että niitä ei tarvitse liottaa yön yli.

Few bacon rashers were chopped and fried in saucepan. Chopped onion added and after a few minutes rinsed lentils. Use bay leaf and/or thyme if you got them. Add bit less than litre of water and let simmer some 15 minutes until lentils are soft and getting mushy.

Muutama pekonisiivu paloitellaan ja paistetaan kattilassa. Silputtu sipuli lisätään ja kuullotetaan hetkinen. Seuraavaksi huuhdotut linssit ja laakerinlehti sekä timjamia, jos talosta löytyy. Vajaa litra vettä joukkoon ja annetaan kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä ja alkavat soseutua.

Remove spices if used and use hand blender to purée the soup. First time for me to puree the bacon! Taste and season with salt & pepper if needed. Remember that bacon is rather salty. I once again added plus as I cooked some crutons in garlicky oil while soup was simmering. 

Poista laakerinlehti ja timjami, jos olet käyttänyt niitä. Käytä sauvasekoitinta soseuttaaksesi keiton. Olipa ensimmäinen kerta, kun soseutin pekonia! Sopan tulee olla paksua. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla (muista kuitenkin, että pekoni on suolaista). Taas kerran lisäsin yhden asian mukaan. Leipä syötiin tällä kertaa krutonkeina, jotka valmistin valkosipuliöljyssä keiton kiehuessa. 

It was very easy and tasty soup. Remind someway of Finnish mushy pea soup, traditionally eaten on Thursdays. Taste was milder. I liked it so I will make this soup again. Soup warmed me up nicely and after meal I went back to garden.

Se oli hyvin helppo ja maukas keitto. Muistuttaa vähän hernerokkaa, mutta on maultaan miedompi. Pidin tästä keitosta paljon ja aion tehdä sitä uudelleenkin. Lämmitti mukavasti ja pääsi jatkamaan pihatöitä ruuan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti