perjantai 19. lokakuuta 2012

Beetroot, mozzarella, balsamic - Punajuuri, mozzarella, balsamiviinietikka


Once again it´s beetroot dish. My cousin and me, we both like beetroot very much. Today she posted recipe of beetroot brownies in her blog. My beetroot was savoury dish with mozzarella. I´m able to link you to recipe. Oven was warm already as I had baked some sourdough bread so in there went beetroot wedges.

Taas kerran punajuuriruokaa. Serkkuni ja minä pidämme molemmat punajuuresta. Tänään hän julkaisi blogissaan punajuuri-brownies ohjeeen. Minun punajuuriresepti on salaatti mozzarellan kera. Voin linkittää teille reseptin (englanninkielinen). Uuni oli kuuma, koska olin leiponut juureen tehtyä hiivaleipää. Joten leipien kypsyttyä uuniin menivät punajuurilohkot. 

Meanwhile I had time to go grocery shopping, so it´s not very complicated to cook this. By time I got back home, lovely scents of garlic and thyme awaited me. I took oven dish out, unpacked my groceries and beetroot was cooled. Onto pan went the juices with some balsamic. After the juices had reduced while bubbling I arranged beetroot wedges onto plate followed by teared mozzarella. Some thyme leaves and black pepper from mill and beetroot/balsamic syrup from bowl. Served with fresh bread. Yummy!

Saatuani punajuuret uuniin lähdin ruokaostoksille. Ei ole monimutkaista tämän ruuan laittaminen. Kotiin tultuani minua odotti ihanat valkosipulin ja timjamin tuoksut. Uunivuoka pois uunista ja ostoksien purkaminen. Sitten olikin punajuuret jäähtyneet sopivasti ja oli aika siivilöidä liemin pannulle. Sekaan balsamiviinietikkaa. Liemi kiehui hieman kokoon ja oli aika järjestää punajuurilohkot lautaselle sekä repiä mozzarellapallosta paloja päälle. Lisäksi hieman timjaminlehtiä ja mustapippuria myllystä sekä punajuuri-etikkasiirappia kulhosta. Tarjolle tuoreen leivän kera. Namia!

2 kommenttia: