lauantai 2. elokuuta 2014

Plums, crumble, ice cream - Luumut, murut, jäätelö


Pudding time! We haven't got plums in our garden at the moment so I had to buy some. Last year last of our plum trees died. We are about to get couple of trees, hopefully planting them this year. Skoroplodnaja will be on of them definately. We had one in our garden when we moved in but it was planted at the very corner of the greenhouse and it didn't manage there. We were able to taste them, ever so delicious!

Jälkiruoan aika! Meillä ei ole tällä hetkellä luumupuita puutarhassamme, joten täytyi ostaa niitä kaupasta. Viime vuonna kuoli viimeinen luumupuistamme. Olemme hankkimassa pari puuta, toivottavasti vielä tänä vuonna. Skoroplodnaja on ehdottomasti toinen niistä ja sille sopiva pölytyskaveri. Puutarhassa oli sellainen kun aikoinaan muutimme tähän, mutta se oli istutettu aivan kasvihuoneen kulmalle, eikä se menestynyt siinä. Kerran pääsimme maistamaan niitä luumuja, niin herkullisia ja mehukkaita!

But back to this pudding. Start with making crumble. Mix 200 g plain flour, 200 g butter, 150 g demerara sugar and 100 g oatmeal together until you have a crumble. Put onto baking tray and bake in 175C oven for about 30 minutes turning around halfway. Let cool. You'll have more crumble than you need to this dish so save rest to air tight tin and use with yoghurt/quark or other puds.

Mutta takaisin tähän jälkiruokaan. Aloita muruseoksesta. Sekoita 200 g vehnäjauhoja, 200 g voita, 150 g ruokosokeria ja 100 g kaurahiutaleita yhteen, kunnes sinulla on murumainen seos. Levitä seos paperoidulle uunipellille ja paista 30 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Käännä puolivälissä lastalla. Anna jäähtyä. Annoksesta tulee enemmän kuin tähän menee, joten laita loput peltirasiaan ja käytä jukurtin/rahkan tai muiden jälkiruokien kera.

Meanwhile butter oven dish for plums. Halve 8 plums and take off the stones. Put them on oven dish, sprinkle some demerara sugar and add tiny knob of butter on each halve. Roast in 200C oven for 20 minutes. Let cool for a while and serve with crumble and ice cream. Enjoy!

Tällä välin voitele uunivuoka luumuja varten. Halkaise 8 luumua ja poista kivet. Laita luumut uunivuokaan, ripottele päälle hieman ruokosokeria ja pienen pieni nokare voita. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetkinen ja tarjoile muruseoksen ja jäätelön kera. Nauti!


1 kommentti:

  1. I love plum desserts - my father's plum tree looks like it's going to have a huge crop this year and I cannot wait!

    VastaaPoista