I decided to make this budget everyday dish as Christmas is getting nearer. To my non-Finn readers I must tell that us Finns have traditional dishes at Christmas, oven dish made with pureéd swede and another oven dish made from sweetened potato mash. So this was sort of combination of those two dishes, without sweetened potato.
Päätin näin joulun lähestyessä tehdä tämän edullisen arkiruuan kirjasta. Meille suomalaisille tutut jouluiset ruuat, peruna- ja lanttulaatikot tulivat tästä mieleen. Tähän ei tosin perunaa imellytetty.
Unlike HF-W I put first chopped swedes into a saucepan with salted water. About 15 minutes later I added potato chunks there too. I didn´t get the idea cooking them separately. When veg was cooked tender I poured water away and let them steam for a while in saucepan on cooker. I used potato ricer to make mash. Lots of pepper and less salt to season.
Toisin kuin HF-W panin kuoritut lanttupalat kattilaan suolaveteen ja lisäsin perunalohkot noin 15 minuutin kuluttua. En oikein ymmärtänyt hänen ajatustaa niiden keittämisestä erillään. Kun kasvikset olivat pehmeitä kaadoin veden pois ja laitoin ne kattilassa takaisin levylle höyrystymään. Käytin perunapuserrinta muusin tekoon. Paljon pippuria ja vähemmän suolaa mausteeksi.
I had about 1 kg altogether of veg and I used milk and butter as it was written in recipe. I think mash was too thin and I was wondering how to make cakes of it onto oven dish. That was difficult. I had to cook them longer as instructed as I wanted to get moisture out. I made hollows in middle of them and breaked an egg in there. I put one potato cake straight onto plate as eggs ran over the mash cakes. As you can see in photo it helped just a bit. At the end they there in the oven bit too long and egg yolk became nearly hard.
Minulla oli lähes kilo kasviksia ja käytin maitoa sekä voita kuten ohjeessa oli mainittu. Muusista tuli aivan liian löysää ja mietinkin, että miten voin tehdä siitä kakkuja uunipellille. Vaikeaa se olikin. Minun täytyi pitää niitä uunissa ohjeessa mainittua kauemmin, että saisin nestettä haihtummaan. Tein kolot kakkujen keskelle ja rikoin munat sinne. Viimeisen laitoin suoraan syvälle lautaselle, koska munat levisivät sieltä kolostaan. Kuten kuvasta näette, sekään ei paljoa auttanut. Lopuksi ne olivat uunissa hieman liian kauan ja keltuaiset olivat lähes kovia.
It was very tasty dish, I must say but I don´t think I do it again. I wonder how much swede instead of spuds has HF-W used as his cake look so yellow. And I was also wondering what it difference between English large egg and Finnish large egg.
Tämä oli maukas ateria, täytyy myöntää. En kuitenkaan usko tekeväni sitä uudelleen. Mietin paljonko lanttua HF-W on käyttänyt perunan sijasta, koska kuvan kakku näyttää niin keltaiselta. Mietin myös sitä, mikä on englantilaisen ja suomalaisen ison munan kokoero.
Hauska tattunen :)
VastaaPoista