This recipe enchanted me so much that I had to get quince from trip to London. It is something that won´t survive in Finland and wanted to try it. We have Chanenomeles japonica growing in our garden but this isn´t same plant. Luckily our hotel was located near Whole Foods Market (great shop!) in Kensington. I found what I needed there.
Tämä resepti kiehtoi minua niin paljon, että päätin hankkia Lontoon reissulta kvittenin. Kvitteni ei menesty Suomessa ja halusin kokeilla sitä. Meidän puutarhassa kasvaa japaninruusukvitteni, jota joskus kutsutaan lyhennettynä kvitteniksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama kasvi. Onneksemme hotellimme oli lähellä Whole Foods Market´ia (aivan ihana ruokakauppa!) Kensingtonissa. Sieltä löysin tarvitsemani kvittenin ja toin tullessani.
I bought some lamb fillet and marinated it my own way as I don´t like taste of cumin. I used garlic, rosemary, orange peel and some chilli with olive oil. Meat was left to marinate for about 4 hours. Handling the quince was bit tricky as it was rather hard fruit. I finally managed to cut it to wedges and core it. I put the wedges into a saucepan with little water, some honey, sprig of rosemary and some lemon juice and cooked until tender.
Ostin hieman lampaan ulkofilettä ja marinoin sen omalla tavallani, koska en pidä kuminasta. Käytin valkosipulia, rosmariinia, appelsiinin kuorta ja chiliä oliiviöljyn kera. Liha jäi marinoitumaan noin neljäksi tunniksi. Kvittenin käsittely oli hieman haasteellista, koska hedelmä oli hyvin kova. Onnistuin lopulta lohkomaan sen ja poistamaan siemenkodan. Laitoin lohkot kattilaan, jossa oli hieman vettä, vähän hunajaa ja rosmariinin oksa sekä sitruunamehua ja keitin kunnes lohkot olivat pehmeitä.
Kale was boiled in salted water until tender. Then drained and kept hot until further use. Lamb filled was fried on very hot frying pan until both sides were well coloured and meat inside still pink. This will not take long. After meat the quince wedges went onto pan. They were fried until both sides started to caramelise.
Lehtikaalin keitin suolatussa vedessä pehmeäksi. Sen jätin valutettuna lämpimään odottamaan jatkovalmisteluja. Lampaan fileen paistoin kuumalla pannulla, kunnes molemmat puolet olivat saaneet väriä, mutta liha oli sisältä vielä punertavaa. Tähän ei mene paljon aikaa. Lihan paistinpannulle menivät kvittenilohkot, jotka paistettiin molemmin puolin, kunnes alkoivat karamellisoitua.
Meanwhile I slice the meat and arranged it and quince wedges onto plates. At the end I poured some of quince poaching liquid to the frying pan and after it had bubbled a while I poured it over kale. Then I quickly added kale onto plates and served the very special Sunday lunch for my husband and I.
Tällä välin olin viipaloinut lihan ja järjestänyt sen ja kvittenilohkot lautasille. Lopuksi kaadoin pannulle kvittenin keitinlientä ja annoin sen kiehua hetken. Sen jälkeen kaadoin sen lehtikaalin päälle ja sekoitin liemen joukkoon. Sitten lisäsin lehtikaalin nopeasti lautasille ja tarjoilin erityisen sunnuntailounaan miehelleni ja itselleni.
And what it was like? It was lovely combination of flavours: quince was sweet and bit tangy as well kale spiced with poaching liquid. Lamb is always great, especially if it´s fillet or tenderloin. Worth to try this dish. Now we know what quince tastes like. Hugh Fearnley-Whittingstall suggest under-ripe pear or crisp apple instead of quince. Those don´t need boiling, just frying. I think I will try those too.
Miltä se sitten maistui? Se oli loistava makujen yhdistelmä: kvitteni oli makea ja hieman kirpakka kuten lehtikaalikin, joka sai makua kvittenin keitinvedestä. Lammas on aina hyvää, erityisesti kun kyseessä on ulko- tai sisäfilee. Oli todella kokeilun arvoinen ateria. Nyt tiedämme miltä kvitteni maistuu. Hugh Fearnley-Whittingstall ehdottaa kvittenin tilalle hieman raakaa päärynää tai rapsakkaa omenaa. Näitä ei tarvitse keittää, paistaminen riittää. Taidanpa kokeilla niitäkin vaihtoehtoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti