It's been about nine months since my last post. On Mother's Day (and my Birthday) my friend and me went foraging. I had nettles in my mind as there's 2 recipes in the book. We found lovely and clean nettle tops. I thought I had enough for both recipes. No I didn't. It's rather large amount and you have 175 g needed in this one.
On kulunut noin yhdeksän kuukautta edellisestä tekstistäni. Äitienpäivänä (ja syntymäpäivänäni) ystäväni ja minä lähdimme keräämään villivihanneksia. Minulla oli mielessä nokkoset, joita tarvitaan kahteen kirjan reseptiin. Löysimme ihania puhtaina nokkosen alkuja. Luulin, että ne riittävät molempiin resepteihin, mutta ei. 175 g nokkosia on melkoinen määrä ja se meni tähän reseptiin.
With nettle tops you need 2 tbsp olive oil, 1 garlic clove, nutmeg, 200 g puff pastry and 50 g soft goat's cheese.
Nokkosten lisäksi tarvitset 2 rkl oliiviöljyä, 1 valkosipulin kynnen, muskottipähkinää, 200 g lehtitaikinaa ja 50 g pehmeää vuohenjuustoa.
Wash nettle tops in cold water. Drain in colander. Use 5 litre pan and heat water to boil. Add salt and nettle tops. Cook for about 5 minutes. Drain, let cool and squeeze all water away. Chop roughly.
Laita nokkoset altaaseen ja laske kylmää vettä päälle. Huljuttele ja nosta siivilään. Ota 5 litran kattila ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja nokkoset. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada siivilään, anna jäähtyä ja purista kaikki neste pois. Hakkaa nokkoset karkeaksi.
Preheat your oven 200C. Roll out puff pastry to size of your dish. I used 20x20 cm tin for mine. Lift the pastry to the tin. Mix nettle and finely chopped garlic clove with olive oil and freshly grounded nutmeg. Add this mixture onto pastry.
Tear goat's cheese to pieces and scatter them over. Bake 25-30 minutes, until bit of golden on top. Drizzle with some olive oil and season with salt & pepper. Serve. Enjoy!
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli lehtitaikina vuokasi kokoiseksi (minä käytin 20x20 cm vuokaa). Nosta taikina vuokaan. Kumoa nokkoset siivilästä kulhoon, sekoita joukkoon hienoksi hakattu valkosipulin kynsi, oliiviöljyä ja raastettua muskottipähkinää. Lisää tämä seos taikinan päälle ja revi vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja levitä ne nokkosten päälle. Paista 25-30 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla & pippurilla. Tarjoile. Nauti!
With nettle tops you need 2 tbsp olive oil, 1 garlic clove, nutmeg, 200 g puff pastry and 50 g soft goat's cheese.
Nokkosten lisäksi tarvitset 2 rkl oliiviöljyä, 1 valkosipulin kynnen, muskottipähkinää, 200 g lehtitaikinaa ja 50 g pehmeää vuohenjuustoa.
Wash nettle tops in cold water. Drain in colander. Use 5 litre pan and heat water to boil. Add salt and nettle tops. Cook for about 5 minutes. Drain, let cool and squeeze all water away. Chop roughly.
Laita nokkoset altaaseen ja laske kylmää vettä päälle. Huljuttele ja nosta siivilään. Ota 5 litran kattila ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja nokkoset. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada siivilään, anna jäähtyä ja purista kaikki neste pois. Hakkaa nokkoset karkeaksi.
Preheat your oven 200C. Roll out puff pastry to size of your dish. I used 20x20 cm tin for mine. Lift the pastry to the tin. Mix nettle and finely chopped garlic clove with olive oil and freshly grounded nutmeg. Add this mixture onto pastry.
Tear goat's cheese to pieces and scatter them over. Bake 25-30 minutes, until bit of golden on top. Drizzle with some olive oil and season with salt & pepper. Serve. Enjoy!
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli lehtitaikina vuokasi kokoiseksi (minä käytin 20x20 cm vuokaa). Nosta taikina vuokaan. Kumoa nokkoset siivilästä kulhoon, sekoita joukkoon hienoksi hakattu valkosipulin kynsi, oliiviöljyä ja raastettua muskottipähkinää. Lisää tämä seos taikinan päälle ja revi vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja levitä ne nokkosten päälle. Paista 25-30 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla & pippurilla. Tarjoile. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti