On Monday evening it was my turn to organize our cooking session in Marttala. I've been member of Martat, (Finnish equivalent to Women's Institute) for over 10 years. This time I was asked to find some new veggie food recipes to try. Well, were else I turn to but River Cottage cook books? Among with nine recipes we cooked there was these two recipes I haven't cooked and blogged so far.
Maanantai-iltana oli minun vuoro järjestää kokkausilta Marttalassa. Olen ollut Marttojen jäsen, tarkemmin sanottuna Lahden MarttaClubin jäsen yli 10 vuotta ja reilun vuoden myös Virtuaalimarttojen jäsen. Tällä kertaa minulta pyydettiin uusia kasvisruokareseptejä. No mihinkä minä kääntyisin muualle kuin River Cottage -kirjoihin. Yhdeksän kokatun reseptin joukossa oli nämä kaksi, joita en ollut vielä kokannut ja blogannut.
Potato, fennel, onion - Peruna, fenkoli, sipuli
You'll need two fennel bulbs, about half a kilo of cooked potatoes, an onion and one garlic clove. 2-3 tbsp oil for frying and salt & pepper for seasoning.
Tarvitset kaksi fenkolin mukulaa, puoli kiloa keitettyjä perunoita, sipulin ja yhden valkosipulin kynnen. 2-3 rkl rypsiöljyä paistamiseen ja suolaa & pippuria maustamiseen.
Slice fennel thinly leaving top and base. Slice potatoes thicker. In frying pan heat up oil and add potatoes. Cook for 5 mins, until they start to get colour. Take spuds and fennel away from pan. Add some oil to pan and add thinly sliced onion and cook for 5 mins again. Add fennel and again some 5 mins. Now return spuds into frying pan, let them get warm and add chopped garlic clove at the end. Don't cook garlic more than couple of mins. Season with salt & pepper and serve. Excellent side for fish.
Viipaloi fenkolin mukulat ohuiksi, jätä kanta ja kärjet käyttämättä. Viipaloi keitetyt perunat paksummiksi. Kuumenna paistinpannussa öljy ja lisää perunat. Paista 5 min, kunnes saavat väriä. Otan potut pois pannulta, lisää öljyä ja ohuiksi viipaloitu sipuli. Kypsennä 5 min ja lisää viipaloitu fenkoli. Kypsennä taas 5 min. Nyt voit laittaa potut takaisin pannulle ja anna lämmitä. Lisää lopuksi hakattu valkosipulin kynsi ja paista enintään pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile vaikkapa kalan lisäkkeenä.
Many of us haven't cooked nor eaten fennel earlier so this was great addition to our veggie menu.
Kaikki paikalla olleet eivät olleet laittaneet fenkolia ja syöneet sitä aiemmin, joten tämä oli hyvä lisä meidän kasvisruokalistalle.
Aubergine, tomatoes, chickpeas - Munakoiso, tomaatit, kikherneet
As you can see, I forgot to take photo before serving this dish. Some of it was already gone when that came to my mind. For me it was first time I managed to eat egg plant as texture of it is disgusting. Here it nearly melted as it cooked rather long time. Not loving it, but I ate it.
Kuten näkyy, unohdin ottaa kuvan annoksesta ennen tarjoilemista. Osa siitä oli jo mennyt, kun kuvaaminen muistui mieleeni. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta, että pystyin syömään munakoisoa. Mielestäni sen rakenne on ällöttävä. Tässä se oli lähes sulanut, koska kypsennysaika oli melko pitkä. En vieläkään pidä siitä, mutta söin sitä.
You'll need about 700 g aubergines, 350 g cherry tomatoes and 400 g tin of chickpeas. Some oil, dried chili flakes, couple of garlic cloves and zest of lemon, cinnamon stick, basil/mint leaves and salt&pepper.
Tarvitset 700 g munakoisoa, 350 g kirsikkatomaatteja ja 400 g tölkin säilöttyjä kikherneitä. Vähän öljyä, kuivattua chiliä hiutaleina, pari valkosipulin kynttä, sitruunan kuoriraasteen, kanelitangon, basilikaa/minttua ja suolaa&pippuria.
Heat up oven to 200C. Cut eggplants into 2 cm cubes. Add oil onto oven dish. Season eggplant cubes well with s&p. We didn't have cinnamon stick so we used ground cinnamon instead. Roast for 15 mins, stir around and roast another 15 mins. Add halved cherry tomatoes and chili flakes to eggplant. Roast for 20 mins. Drain chickpeas and chop garlic cloves. Add them to dish, stir and roast for 10 mins. Take away from oven and sprinkle over finely grated lemon zest. Leave to cool, add chopped basil/mint leaves or both as we did. Serve warm, not hot.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoisot kahden sentin kuutioiksi. Lisää öljy uunivuokaan. Mausta munakoisokuutiot suolalla ja pippurilla. Meillä ei ollut kanelitankoa, joten käytimme jauhettua kanelia sen sijaan. Paahda 15 min, sekoita ja paista toiset 15 min. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja chilihiutaleet vuokaan. Sekoita ja paahda 20 min. Valuta kikherneet ja pilko valkosipulin kynnet. Lisää ne vuokaan, sekoita ja paahda vielä 10 min. Ota vuoka pois uunista, ripottele päälle hienoksi raastettu sitruunankuori. Jäähdytä noin 15 min, lisää basilikan/mintun lehdet ja molemmat, kuten me teimme. Tarjoile lämpimänä, ei kuumana.
Even though we had various dished cooking in Marttala's kitchen lovely scent of cinnamon and later garlic came from the oven. I might not cook this dish for us but I could serve it to veggie friends visiting. Just because of scents!
Vaikka meillä oli useita ruokia tehtävänä Marttalan keittiössä, ihana kanelin tuoksu ja myöhemmin valkosipulin aromit tulivat uunista. En taida tehdä tätä ruokaa meille, mutta voisin kyllä kokata sitä kasvissyöjäystävilleni. Ihan tuoksujen takia!
Kuten näkyy, unohdin ottaa kuvan annoksesta ennen tarjoilemista. Osa siitä oli jo mennyt, kun kuvaaminen muistui mieleeni. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta, että pystyin syömään munakoisoa. Mielestäni sen rakenne on ällöttävä. Tässä se oli lähes sulanut, koska kypsennysaika oli melko pitkä. En vieläkään pidä siitä, mutta söin sitä.
You'll need about 700 g aubergines, 350 g cherry tomatoes and 400 g tin of chickpeas. Some oil, dried chili flakes, couple of garlic cloves and zest of lemon, cinnamon stick, basil/mint leaves and salt&pepper.
Tarvitset 700 g munakoisoa, 350 g kirsikkatomaatteja ja 400 g tölkin säilöttyjä kikherneitä. Vähän öljyä, kuivattua chiliä hiutaleina, pari valkosipulin kynttä, sitruunan kuoriraasteen, kanelitangon, basilikaa/minttua ja suolaa&pippuria.
Heat up oven to 200C. Cut eggplants into 2 cm cubes. Add oil onto oven dish. Season eggplant cubes well with s&p. We didn't have cinnamon stick so we used ground cinnamon instead. Roast for 15 mins, stir around and roast another 15 mins. Add halved cherry tomatoes and chili flakes to eggplant. Roast for 20 mins. Drain chickpeas and chop garlic cloves. Add them to dish, stir and roast for 10 mins. Take away from oven and sprinkle over finely grated lemon zest. Leave to cool, add chopped basil/mint leaves or both as we did. Serve warm, not hot.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoisot kahden sentin kuutioiksi. Lisää öljy uunivuokaan. Mausta munakoisokuutiot suolalla ja pippurilla. Meillä ei ollut kanelitankoa, joten käytimme jauhettua kanelia sen sijaan. Paahda 15 min, sekoita ja paista toiset 15 min. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja chilihiutaleet vuokaan. Sekoita ja paahda 20 min. Valuta kikherneet ja pilko valkosipulin kynnet. Lisää ne vuokaan, sekoita ja paahda vielä 10 min. Ota vuoka pois uunista, ripottele päälle hienoksi raastettu sitruunankuori. Jäähdytä noin 15 min, lisää basilikan/mintun lehdet ja molemmat, kuten me teimme. Tarjoile lämpimänä, ei kuumana.
Even though we had various dished cooking in Marttala's kitchen lovely scent of cinnamon and later garlic came from the oven. I might not cook this dish for us but I could serve it to veggie friends visiting. Just because of scents!
Vaikka meillä oli useita ruokia tehtävänä Marttalan keittiössä, ihana kanelin tuoksu ja myöhemmin valkosipulin aromit tulivat uunista. En taida tehdä tätä ruokaa meille, mutta voisin kyllä kokata sitä kasvissyöjäystävilleni. Ihan tuoksujen takia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti